A FrieslandCampina Hungária és az Alföldi Tej megállapodást kötött a debreceni gyáregység eladásáról

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 16. 10:40

Megállapodás született a FrieslandCampina Hungária ZRt. és az Alföldi Tej Kft. között a debreceni gyáregység eladásáról. Az új tulajdonos vállalta, hogy a debreceni üzem munkavállalóinak továbbfoglalkoztatása mellett a gyártás megszakítás nélkül folyik tovább a telephelyen. Az üzem eladása mellett a két cég bérgyártási megállapodást kötött, melynek keretén belül a jelenleg a debreceni üzemben előállított termékek a jövőben változatlanul helyben készülnek, és ezen termékek forgalmazását továbbra is a FrieslandCampina Hungária végzi. Ez a lépés újabb mérföldkő a vállalat 2 éve megkezdett ipari és logisztikai átszervezésében, amely folyamat így sikeresen lezárult. Az adásvételi szerződés ünnepélyes aláírását Feldman Zsolt, Földművelésügyi helyettes államtitkár, Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere is jelenlétével tisztelte meg.

IMG_4310

A FrieslandCampina Hungáriánál két éve zajló átszervezés célja az volt, hogy hosszú távon támogassa a hazai termelési kapacitás fenntartását és hatékonyabbá tételét, a versenyképesség javítását, ezáltal biztosítva a magyar piacon való erős jelenlétet a jövőben is. A mátészalkai üzem jelentős befektetéssel megvalósult bővítése és fejlesztése és ezzel párhuzamosan a debreceni gyár jövőjének biztosítása a folyamat kulcsfontosságú elemei voltak.

„Ez a megállapodás tökéletesen illeszkedik a vállalat azon törekvéséhez, hogy az érintett dolgozók sorsát megnyugtató módon rendezzük megőrizve a munkahelyeket és egyben hozzájáruljunk a debreceni tejipar fennmaradásához is.” – nyilatkozta Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója. „Ezzel a lépéssel a FrieslandCampina Hungária átfogó ipari és logisztikai átszervezése befejeződött. Úgy gondoljuk, hogy pozitív és fenntartható eredménnyel zárult le ez a folyamat. Ezzel a megállapodással, újra jeleztük, hogy a vállalat elkötelezett a hazai piac és fogyasztók igényeinek minél teljesebb kiszolgálása és a magyarországi gyártás mellett.”

Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere elmondta: „Örömömet és egyben elismerésemet fejezem ki, hogy a FrieslandCampina Hungária ZRt. és az Alföldi Tej Beszerző és Értékesítő Kft. megállapodásának köszönhetően a város egyik tradicionális iparága, a debreceni tejipar továbbműködik. A Debreceni Önkormányzat vezetése az elmúlt két évben figyelemmel kísérte a helyi tejipar jövőjét meghatározó tárgyalásokat. A FrieslandCampina Hungária ZRt., felelős tulajdonosként, az önkormányzatot partnerként kezelte, és bevonta a tárgyalásokba. A FrieslandCampina Hungária Zrt. és az Alföldi Tej Kft. megállapodása biztosítja a debreceni tejipar hosszú távú fejlődését, a munkahelyek megőrzését, melyet a város vezetése messzemenőkig támogat.”

A napokban lezárult a versenyhivatali eljárás, és a GVH-engedély kézhezvételével megkezdődik a felkészülés a gyár hivatalos átadására.

Kapcsolódó cikkeink