70 milliárddal nőtt a forgalom már a kasszacsere előtt

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 18. 13:00

Hetvenmilliárd forinttal nagyobb forgalmat jelentettek a kereskedők a tavaszi és nyári hónapokban, ahol az adócsalás, a bevételek eltitkolása az átlagosnál is nagyobb mértékben jellemző – írja a Magyar Nemzet. Az emelkedést jórészt az új pénztárgépek bevezetésének tulajdonítja a szaktárca, pontosabban a bevezetés hírének, ugyanis még csak múlt héten üzemelték be az első gépeket.

penztargep-LSK

Egyre gyakrabban használják pénztárgépeiket a hazai kereskedők, következtetnek a legfrissebb adóügyi statisztikákból. A Magyar Nemzet kérdésére a nemzetgazdasági tárca közölte: a tavaszi és a nyári hónapokban érzékelhetően megugrott egyes kereskedelmi ágazatok legális bevétele.

A legnagyobb emelkedés azokon a területeken érzékelhető, ahol számottevő a feketézés, például az élelmiszer- és a ruhakereskedelemben, vagy éppen a használt cikkek értékesítésénél. Ezekben az ágazatokban a piaci szereplők április eleje és július vége között összesen 68,8 milliárd forinttal nagyobb forgalomról adtak számot az adóhivatalnak, mint az elmúlt esztendőben.

Bővebben: http://onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/658-70-milliarddal-nott-a-forgalom-mar-a-kasszacsere-elott

 

Kapcsolódó cikkeink