2035-re közel 100 milliárd dollárra bővülhet a vertikális gazdálkodási szektor

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 27. 08:51

A Research Nester új tanulmánya szerint a környezetkímélő élelmiszer-termelésre való fokozott összpontosítás lesz az, ami 2023 és 2035 között a vertikális gazdálkodás globális piacának növekedését elsődlegesen előmozdítja.

A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.

A kutatócég szerint a vertikális növénytermesztési ágazat értéke 2035-re eléri a 96,33 milliárd dollár (87,88 milliárd euró).

A piac bővülését támogató másik tényező a vásárlók bioélelmiszerek felé fordulása lesz az elkövetkező években. A vertikális gazdálkodás kínálta egyéb előnyök – mint például a mezőgazdasági földterület mérsékeltebb igénybevétele, a mérsékeltebb vízfogyasztás és a kiváló minőségű termékek előállítása – valószínűleg szintén elősegítik az e technológia felé való elmozdulást.

Ugyanakkor a vertikális gazdálkodás magas költségei, a vertikális gazdálkodási módszerek előnyeiről való általános tájékozottság, valamint a jól felszerelt vertikális gazdálkodó rendszerek hiánya világszerte olyan tényezők, amelyek várhatóan hátráltatják az ágazat növekedését – jegyezte meg a Research Nester. //

Kapcsolódó cikkeink