2025-re készülhet el a Waberer’s debreceni logisztikai központja

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 01. 31. 11:34

20 ezer négyzetméteres raktárkomplexumot fejleszt a Waberer’s Csoport, miután lezárta az ehhez szükséges telek megvásárlását. Az új logisztikai központ 2025-re készülhet el, így a Waberer’s stratégiai céljainak megfelelően folytatja országos lefedettségű logisztikai központjainak fejlesztését. Debrecen az ország egyik legdinamikusabban fejlődő régiója, a vállalat innen tervezi több autóipari nagyberuházás, a kapcsolódó beszállító cégek, valamint jelenlegi ügyfélkörének kiszolgálását.

A Waberer’s Csoport sikeresen lezárta a Debrecen frekventált ipari övezetében található, 57 ezer négyzetméter területű építési telek megvásárlását, melyen 2025 második félévére készülhet el a Csoport Szerződéses Logisztikai Szegmensét támogató, 20 ezer négyzetmétert meghaladó méretű logisztikai központ. A telek megvásárlását, illetve a raktár felépítését a Waberer’s az önerő mellett hitelfelvételből, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium által nyújtandó támogatásból tervezi finanszírozni. A beruházás támogatására a Waberer’s Csoport jogi kötőerővel nem rendelkező ajánlattal rendelkezik, mely a Kormány jóváhagyó döntése és a szerződéses feltételek teljesítése esetén lesz lehívható.

A telekvásárlás, valamint a logisztikai központ fejlesztése jól illeszkedik a Waberer’s Csoport 2027-ig szóló stratégiájába, melynek egyik alappillére az országos lefedettségű, korszerű és alacsony környezeti lábnyom mellett üzemeltethető raktárhálózat kiépítése. Ennek a beruházási folyamatnak az egyik első lépése az Ecseren épülő 47 ezer négyzetméteres óriás logisztikai központ, melynek átadása 2024 első felében várható. Az országos lefedettségi cél érdekében a debreceni tranzakcióval az ország egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában folytatja a Waberer’s a terjeszkedést. A jelentős méretű logisztikai központ a tervek szerint az Ecseren épülőhöz hasonlóan a Csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően több környezettudatos és energiahatékony megoldást is alkalmaz majd. A raktárkomplexum a tervek szerint a Debrecen környékén épülő autóipari nagyberuházások, valamint a kapcsolódó beszállító cégek logisztikai igényeit elégítheti ki, amellett, hogy a Waberer’s meglévő ügyfeleit magas minőségű szolgáltatással és nagyobb hatékonysággal lesz képes kiszolgálni a kelet-magyarországi régióban.

Kapcsolódó cikkeink