150 munkahelyet szüntet meg Migros Supermarket AG üzletmenetének racionalizálása során

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 24. 09:36

A Migros Supermarket AG, a Migros szupermarket üzletága, 2024. július 1-jén vezeti be új szervezeti struktúráját.

A lépés, amelynek célja az egyszerűsített folyamatok, a letisztult struktúrák és a világos feladatkörök kialakítása, 150 teljes munkaidős álláshely megszűnését eredményezi.

A létszámleépítés a zürichi Limmatplatzon dolgozókat érinti, valamint a vállalat elbocsátásokat is kilátásba helyezett.

– Egyszerűbbek és gyorsabbak akarunk lenni, ehhez igazítottuk az új szervezetet – nyilatkozta Peter Diethelm, a Migros Supermarket AG vezérigazgatója.

A szakember jelezte, hogy tisztában van azzal, hogy az elbocsátás az alkalmazottaknak komoly nehézségeket okoz, ezért a vállalat minden érintett munkavállalónak átfogó és hozzáértő támogatást kíván nyújtani a szakmai újraorientálódásban.

Tavaly a Migros Szövetkezetek Szövetségének vezetősége (Migros-Genossenschafts-Bundes – MGB) úgy döntött, hogy a Migros szupermarket üzletágát független, központi irányítású vállalatként működteti tovább.

Támogatási terv

A Migros egy országos szociális tervet dolgozott ki belső és külső szociális partnerekkel az elbocsátások hatásainak a lehető legnagyobb mértékű tompítása érdekében.

A Migros Supermarket AG-nál a leépítésben érintett munkavállalók egyéni juttatásokat kapnak, amelyek többek között a szolgálati időtől és az életkortól függnek.

Emellett a vállalat HR és a szakosodott külső partnerek támogatását is felajánlja a Migroson belüli és azon kívüli új állások keresésében

ESM

Kapcsolódó cikkeink