1,25 millió adagnak megfelelő mennyiségű ételt adományoz az Arla és a Nestlé a FareShare-nek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 16. 09:04

Az Arla és a Nestlé együtt 1,25 millió adagnak megfelelő mennyiségű reggelit adományoz a FareShare jótékonysági szervezetnek, így támogatva a családokat és közösségeket az Egyesült Királyságban.

Fotó: Dominic Lipinski/PA Wire

Az Arla a Cravendale tejjel, a Nestlé pedig cereáliákkal, köztük Shreddies-el járul hozzá a hátrányos helyzetűeket támogató szervezetek által biztosított reggelihez.

Az együttműködés az élelmiszergyártók és a FareShare között már régóta fennálló kapcsolatra épül: az Arla 2005 óta 10 millió, a Nestlé pedig több mint 6 millió adagnak megfelelő mennyiségű étellel járult hozzá a szervezet munkájához.

Csak tavaly a Nestlé 220.000 adagnyi ételt biztosított, amelyet több mint 2500 különböző jótékonysági szervezetnek juttattak el országszerte.

A kezdeményezésre azért is kerül sor, mert az Arla és a Nestlé is tagja a tavaly novemberben indított Coronation Food Projectnek, amelynek célja, hogy az élelmiszeripar együttműködjön az élelmiszerhiány kezelésére és az élelmiszerpazarlás csökkentésére irányuló új módszerek kidolgozásában.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink