Bővíti speciális fehérjetermékeket előállító gyárát a Nestlé Németországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 10. 09:37

A Rosbach vor der Höhe-i telephelyen a Nestlé Vitaflo üzletága működik.

Bővíti a Nestlé a veleszületett anyagcserezavarok esetén alkalmazandó termékeket gyártó üzemét Németországban.

Az alapkőletétel június végén történt meg, és a vállalat várhatóan jövő tavasszal fejezi be az építkezést a Frankfurttól északra fekvő Rosbach vor der Höhe-i telephelyen.

Rosbach vor der Höhe ad otthont a Nestlé Mevalia és a Comidamed márkákat gyártó Vitaflo üzletágának. Az 1997-ben Liverpoolban alapított és 2007-ben Németorszába terjeszkedő Vitaflo a Nestlé Health Science részlegén belül működik. A Nestlé a Mevalia és a Comidamed márkákat a Vitaflo 2021-ben vásárolta meg, és a több mint 300 főt foglalkoztató üzletág 40-nél is több országba szállít. A vállalat több mint 8 millió eurót (8,6 millió dollárt) ruház be a Rosbach vor der Höhe-i üzembe a termelés bővítése és korszerűsítése érdekében.

A Nestlé németországi vezérigazgatója, Alexander von Maillot nyilatkozatában elmondta:

– Az innovációkba való beruházással és a legmodernebb technológia alkalmazásával a Vitaflo úttörő klinikai, egészségügyi-gazdasági értékkel bíró táplálkozási terápiákat kínál az érintettek életminőségének javítása érdekében.

– Ez ugyanolyan fontos munkaterület számunkra, mint a klasszikus élelmiszer-kiskereskedelmi termékek.

A vállalat a Mevaliát és a Comidamedet „speciális” és „diétás” élelmiszermárkákként jellemezte, amelyek célja, hogy javítsák a ritka, veleszületett fehérje-anyagcserezavarban, például a fenilketonuriában szenvedők életét. A termékeket általában orvos írja fel, közölte a Nestlé.

A vállalatvezető hozzátette, hogy Németországban körülbelül minden 10.000 újszülöttből egy érintett a fenilketonuria betegségben, amely élethosszig tartó, fehérje-módosított étrend követését teszi szükségessé.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink