Itt súlya van az Ön vélemémyének is: péntekig még jelölhet vendéglátósokat a Gundel-díjra!

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2023. 09. 05. 08:53

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2023-ban már 10. alkalommal hirdet felhívást a részvételre a díjazott kiválasztásában.

A vendéglátó szakma Kossuth-díjának is nevezik a Gundel károly-díjat

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2023. szeptember 8. éjfélig.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapja (szept. 23.) előtt 1 nappal, azaz 2023. szeptember 22-én pénteken 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között, 2023. októberében az MVI Gálaebédjén kerül sor, a részletekről később adunk tájékoztatást.

További információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon érhető el.

 

Kapcsolódó cikkeink