Vegán choux-süti mixet készített a Puratos

By: Trademagazin editor Date: 2023. 10. 27. 11:53

A Puratos UK kétéves fejlesztési folyamatot követően jelentette be az első vegán choux-sütikeverék bevezetését, amely új mércét állít a choux-tészták terén, és lehetővé teszi a cukrászoknak, hogy bővítsék növényi alapú portfóliójukat a piac növekvő igényeinek megfelelve.

A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.

Az Egyesült Királyság piacán folyamatosan növekszik a növényi alapú étkezés, mivel a fogyasztók 47%-a legalább havonta vásárol vegánbarát termékeket, ami a Taste Tomorrow kutatása szerint növekedést jelent a 2018-as 42%-hoz képest.

Az elmúlt években megjelentek a növényi alapú pékáru- és cukrászipari alapanyagok, de a choux-hoz hosszú ideig „elérhetetlen” volt a vegánbarát megoldás. A kihívást a tojás funkcióinak reprodukálása jelentette, hiszen az központi szerepet játszik a tészta szerkezetének, textúrájának és arany színének biztosításában.

A pékeknek és cukrászoknak csak olajat és vizet kell hozzáadniuk a keverékhez, ami egyszerűsíti a tésztakészítés folyamatát, és lehetőséget kínál azoknak, akik vegán profiterolokat, eclaireket és choux pogácsákat szeretnének készíteni. //

Related news