Vegán choux-süti mixet készített a Puratos
A Puratos UK kétéves fejlesztési folyamatot követően jelentette be az első vegán choux-sütikeverék bevezetését, amely új mércét állít a choux-tészták terén, és lehetővé teszi a cukrászoknak, hogy bővítsék növényi alapú portfóliójukat a piac növekvő igényeinek megfelelve.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Az Egyesült Királyság piacán folyamatosan növekszik a növényi alapú étkezés, mivel a fogyasztók 47%-a legalább havonta vásárol vegánbarát termékeket, ami a Taste Tomorrow kutatása szerint növekedést jelent a 2018-as 42%-hoz képest.
Az elmúlt években megjelentek a növényi alapú pékáru- és cukrászipari alapanyagok, de a choux-hoz hosszú ideig „elérhetetlen” volt a vegánbarát megoldás. A kihívást a tojás funkcióinak reprodukálása jelentette, hiszen az központi szerepet játszik a tészta szerkezetének, textúrájának és arany színének biztosításában.
A pékeknek és cukrászoknak csak olajat és vizet kell hozzáadniuk a keverékhez, ami egyszerűsíti a tésztakészítés folyamatát, és lehetőséget kínál azoknak, akik vegán profiterolokat, eclaireket és choux pogácsákat szeretnének készíteni. //
Related news
7-Eleven could re-enter the UK as it eyes European expansion
International convenience chain 7-Eleven could rebuild its presence in the…
Read more >Getir to leave Western Europe
Quick commerce company Getir is preparing to leave all the…
Read more >Aldi to create 5,500 new jobs in the UK this year
In the UK Aldi is creating 5,500 new jobs as…
Read more >Related news
Euro zone inflation was 2.4 percent in April as well after March
In line with analysts’ expectations, annual inflation in the euro…
Read more >Gergely Suppan: the recession is clearly over in Hungary
The recession is clearly over in Hungary, from now on…
Read more >K&H: the inflation anomaly is clearly visible, but customers perceive it differently
Although inflation has slowed down a lot, according to the…
Read more >