Vegán choux-süti mixet készített a Puratos
A Puratos UK kétéves fejlesztési folyamatot követően jelentette be az első vegán choux-sütikeverék bevezetését, amely új mércét állít a choux-tészták terén, és lehetővé teszi a cukrászoknak, hogy bővítsék növényi alapú portfóliójukat a piac növekvő igényeinek megfelelve.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Az Egyesült Királyság piacán folyamatosan növekszik a növényi alapú étkezés, mivel a fogyasztók 47%-a legalább havonta vásárol vegánbarát termékeket, ami a Taste Tomorrow kutatása szerint növekedést jelent a 2018-as 42%-hoz képest.
Az elmúlt években megjelentek a növényi alapú pékáru- és cukrászipari alapanyagok, de a choux-hoz hosszú ideig „elérhetetlen” volt a vegánbarát megoldás. A kihívást a tojás funkcióinak reprodukálása jelentette, hiszen az központi szerepet játszik a tészta szerkezetének, textúrájának és arany színének biztosításában.
A pékeknek és cukrászoknak csak olajat és vizet kell hozzáadniuk a keverékhez, ami egyszerűsíti a tésztakészítés folyamatát, és lehetőséget kínál azoknak, akik vegán profiterolokat, eclaireket és choux pogácsákat szeretnének készíteni. //
Related news
Plant-based supplements market to reach $42.27b by 2030
The global plant-based supplements market is projected to grow from…
Read more >Vote for your favorite Menteshely for guaranteed discounts!
Menteshelyek.hu is a collection of places offering paleo, vegan, sugar-free,…
Read more >Just Eat Launches JET Go In The UK With Co-op
Food delivery firm Just Eat has introduced its delivery-as-a-service platform…
Read more >Related news
Are digital innovation regulations too strict?
The German Retail Federation (HDE) has called upon the new…
Read more >We are getting better at shopping
This May POPAI Magyarország held its annual meeting and the…
Read more >Lidl Switzerland Tests AI-based Solution For Managing Climate Data
Lidl Switzerland is testing an AI-supported tool that will help…
Read more >