Vegán choux-süti mixet készített a Puratos
A Puratos UK kétéves fejlesztési folyamatot követően jelentette be az első vegán choux-sütikeverék bevezetését, amely új mércét állít a choux-tészták terén, és lehetővé teszi a cukrászoknak, hogy bővítsék növényi alapú portfóliójukat a piac növekvő igényeinek megfelelve.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Az Egyesült Királyság piacán folyamatosan növekszik a növényi alapú étkezés, mivel a fogyasztók 47%-a legalább havonta vásárol vegánbarát termékeket, ami a Taste Tomorrow kutatása szerint növekedést jelent a 2018-as 42%-hoz képest.
Az elmúlt években megjelentek a növényi alapú pékáru- és cukrászipari alapanyagok, de a choux-hoz hosszú ideig „elérhetetlen” volt a vegánbarát megoldás. A kihívást a tojás funkcióinak reprodukálása jelentette, hiszen az központi szerepet játszik a tészta szerkezetének, textúrájának és arany színének biztosításában.
A pékeknek és cukrászoknak csak olajat és vizet kell hozzáadniuk a keverékhez, ami egyszerűsíti a tésztakészítés folyamatát, és lehetőséget kínál azoknak, akik vegán profiterolokat, eclaireket és choux pogácsákat szeretnének készíteni. //
Related news
Innocent Drinks calls for better access to healthy food
Innocent Drinks, a number of charity partners and the IGD,…
Read more >Sainsbury’s partners with Royal Mail to install parcel lockers in stores
Sainsbury’s is the first UK chain to join Royal Mail’s…
Read more >HiPP 100% plant-based baby food
HiPP is introducing a baby food product line made exclusively…
Read more >Related news
Food Price Margin Reduction Extended Until the End of August
István Nagy, Hungary’s Minister of Agriculture, announced on his official…
Read more >Profitability of trade is decreasing – the government is opening up substantial resources
On May 28, Laurel Számítástechnikai Kft. held its 12th Retail…
Read more >Rules on meat products are getting stricter – a new concept is also included in the regulation
A new regulatory amendment has been proposed in Hungary: the…
Read more >