Vegán choux-süti mixet készített a Puratos
A Puratos UK kétéves fejlesztési folyamatot követően jelentette be az első vegán choux-sütikeverék bevezetését, amely új mércét állít a choux-tészták terén, és lehetővé teszi a cukrászoknak, hogy bővítsék növényi alapú portfóliójukat a piac növekvő igényeinek megfelelve.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Az Egyesült Királyság piacán folyamatosan növekszik a növényi alapú étkezés, mivel a fogyasztók 47%-a legalább havonta vásárol vegánbarát termékeket, ami a Taste Tomorrow kutatása szerint növekedést jelent a 2018-as 42%-hoz képest.
Az elmúlt években megjelentek a növényi alapú pékáru- és cukrászipari alapanyagok, de a choux-hoz hosszú ideig „elérhetetlen” volt a vegánbarát megoldás. A kihívást a tojás funkcióinak reprodukálása jelentette, hiszen az központi szerepet játszik a tészta szerkezetének, textúrájának és arany színének biztosításában.
A pékeknek és cukrászoknak csak olajat és vizet kell hozzáadniuk a keverékhez, ami egyszerűsíti a tésztakészítés folyamatát, és lehetőséget kínál azoknak, akik vegán profiterolokat, eclaireket és choux pogácsákat szeretnének készíteni. //
Related news
Lidl to launch ‘Live Well’ logo linking health and sustainability
Lidl GB is set to become the first UK discounter…
Read more >8.5 million baked goods sold in one year: local bakeries, artisanal flavors, conscious choices at Kifli.hu
In the past 12 months, customers have ordered more than…
Read more >Related news
Keurig Dr Pepper To Buy Dutch Coffee Company JDE Peet’s
US soft drinks giant Keurig Dr Pepper is set to…
Read more >Gergely Gulyás: margin freeze extended until November 30
The margin freeze will be extended until November 30, the…
Read more >The tightening of the mall ban affects a narrower circle, but it can still put a burden on retailers
According to a recent analysis by international law firm Taylor…
Read more >