Vegán choux-süti mixet készített a Puratos
A Puratos UK kétéves fejlesztési folyamatot követően jelentette be az első vegán choux-sütikeverék bevezetését, amely új mércét állít a choux-tészták terén, és lehetővé teszi a cukrászoknak, hogy bővítsék növényi alapú portfóliójukat a piac növekvő igényeinek megfelelve.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Az Egyesült Királyság piacán folyamatosan növekszik a növényi alapú étkezés, mivel a fogyasztók 47%-a legalább havonta vásárol vegánbarát termékeket, ami a Taste Tomorrow kutatása szerint növekedést jelent a 2018-as 42%-hoz képest.
Az elmúlt években megjelentek a növényi alapú pékáru- és cukrászipari alapanyagok, de a choux-hoz hosszú ideig „elérhetetlen” volt a vegánbarát megoldás. A kihívást a tojás funkcióinak reprodukálása jelentette, hiszen az központi szerepet játszik a tészta szerkezetének, textúrájának és arany színének biztosításában.
A pékeknek és cukrászoknak csak olajat és vizet kell hozzáadniuk a keverékhez, ami egyszerűsíti a tésztakészítés folyamatát, és lehetőséget kínál azoknak, akik vegán profiterolokat, eclaireket és choux pogácsákat szeretnének készíteni. //
Related news
Aldi launches still prosecco in ‘UK first’
Aldi has launched a new still prosecco in what it…
Read more >Sainsbury’s partners with Royal Mail to install parcel lockers in stores
Sainsbury’s is the first UK chain to join Royal Mail’s…
Read more >Deliveroo launches new home delivery service
Deliveroo’s new Deliveroo Express service in the UK and Ireland…
Read more >Related news
Dark patterns are spreading in e-commerce – and official action against them is also more frequent
Urging, pressuring, hiding costs or “trickling” them – dark patterns…
Read more >Corporate mergers at historic high – GVH works with faster procedures and artificial intelligence
A record number of corporate mergers took place in Hungary…
Read more >Frost hits Hungarian orchards – season starts with price hike and supply shortage
As May marks the last month of spring and the…
Read more >