Vegán choux-süti mixet készített a Puratos
A Puratos UK kétéves fejlesztési folyamatot követően jelentette be az első vegán choux-sütikeverék bevezetését, amely új mércét állít a choux-tészták terén, és lehetővé teszi a cukrászoknak, hogy bővítsék növényi alapú portfóliójukat a piac növekvő igényeinek megfelelve.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Az Egyesült Királyság piacán folyamatosan növekszik a növényi alapú étkezés, mivel a fogyasztók 47%-a legalább havonta vásárol vegánbarát termékeket, ami a Taste Tomorrow kutatása szerint növekedést jelent a 2018-as 42%-hoz képest.
Az elmúlt években megjelentek a növényi alapú pékáru- és cukrászipari alapanyagok, de a choux-hoz hosszú ideig „elérhetetlen” volt a vegánbarát megoldás. A kihívást a tojás funkcióinak reprodukálása jelentette, hiszen az központi szerepet játszik a tészta szerkezetének, textúrájának és arany színének biztosításában.
A pékeknek és cukrászoknak csak olajat és vizet kell hozzáadniuk a keverékhez, ami egyszerűsíti a tésztakészítés folyamatát, és lehetőséget kínál azoknak, akik vegán profiterolokat, eclaireket és choux pogácsákat szeretnének készíteni. //
Related news
Lipton enters kombucha market with flavoured trio
Iced tea brand Lipton has added a three-strong range of…
Read more >Self-heating plant-based food box wins innovation award
Students from the Royal Melbourne Institute of Technology in Australia…
Read more >M&S INTRODUCING AI TOOL TO HELP CUSTOMERS CHOOSE THE PERFECT WINE
UK retailer Marks & Spencer has introduced a new Wine…
Read more >Related news
NGM: the Council of the Elderly initiated the expansion of the range of products subject to VAT refunds
The Council of the Elderly has initiated the expansion of…
Read more >Humanoid robot available in Hungary
From January the Unitree G1 AI-powered humanoid robot is available…
Read more >Solutions to soaring food prices: opposition proposals to reduce VAT and special taxes
In recent months, the debate over the drastic increase in…
Read more >