Vegán choux-süti mixet készített a Puratos
A Puratos UK kétéves fejlesztési folyamatot követően jelentette be az első vegán choux-sütikeverék bevezetését, amely új mércét állít a choux-tészták terén, és lehetővé teszi a cukrászoknak, hogy bővítsék növényi alapú portfóliójukat a piac növekvő igényeinek megfelelve.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Az Egyesült Királyság piacán folyamatosan növekszik a növényi alapú étkezés, mivel a fogyasztók 47%-a legalább havonta vásárol vegánbarát termékeket, ami a Taste Tomorrow kutatása szerint növekedést jelent a 2018-as 42%-hoz képest.
Az elmúlt években megjelentek a növényi alapú pékáru- és cukrászipari alapanyagok, de a choux-hoz hosszú ideig „elérhetetlen” volt a vegánbarát megoldás. A kihívást a tojás funkcióinak reprodukálása jelentette, hiszen az központi szerepet játszik a tészta szerkezetének, textúrájának és arany színének biztosításában.
A pékeknek és cukrászoknak csak olajat és vizet kell hozzáadniuk a keverékhez, ami egyszerűsíti a tésztakészítés folyamatát, és lehetőséget kínál azoknak, akik vegán profiterolokat, eclaireket és choux pogácsákat szeretnének készíteni. //
Related news
Eggs, minus the hen
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Stable prices, big harvest – the pumpkin season is on
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Campaign for a lower VAT on alternative drinks in Germany
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Rising prices, declining exports – the Hungarian poultry sector shows a mixed picture
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Value and quality as the most important tools for consumer confidence
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The decline of the walnut sector – under the pressure of import and climate challenges
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >