Védjegyes termékein keresztül is eléri a fogyasztókat a Pécsi Sörfőzde
A Pécsi Sörfőzde 175 éve van jelen a hazai sörgyártásban. A 2017 óta magyar tulajdonban lévő cég nagy hangsúlyt fektet a minőségitermék-előállításra és innovációra, és a hagyományos gyártási eljárások megőrzésére is. A Sörfőzde szakembergárdájának köszönhetően gyorsan reagál a piaci kihívásokra, ugyanakkor termelési kapacitása biztosítja versenyképességét a boltok polcain. A BIO-sörgyártás 2019-ben indult meg a gluténmentes Lagerrel, a szűretlen Weissbierrel és egy Pale Ale sörrel. A gyár a BIO-sörgyártás kiszélesítését stratégiai célnak tekinti, és tervezi a közeljövőben a Prémium márkák teljes átállítását ökológiai alapanyagokra.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Söreik minőségét jelzi, hogy több termékük sikereket ért el hazai és nemzetközi versenyeken, az elmúlt évtizedekben rendszeresen nyerték el a Monde Selection aranyérmet. 2021-ben a České Budějovicében megrendezett „Arany Sörpecsét” verseny legkedveltebb külföldi búzasöre a pécsi Prémium Búza lett. A Prémium Lager Gluténmentes sör 2019-ben az OMÉK Élelmiszeripari Nagydíját hozta el. A Trade magazin 2021-ben Inno d’Or innovációs díjjal tüntette ki a társaság gluténmentes BIO Premium Lagerét, amely kategóriájában elsőként részesült ebben az elismerésben.

Molnár Károly
kereskedelmi igazgató
Pécsi Sörfőzde
„Az öko lábnyom csökkenését eredményezi, hogy a Pécsi Sörfőzde elkötelezett a hazai alapanyagok használata mellett, amivel a magyar beszállítókat is kedvező helyzetbe hozza. Nagy büszkeség, hogy egyre több sörünk nyeri el a Hazai Termék védjegyet. Ezt a tényt fontosnak tartjuk a fogyasztóink tudomására hozni” – nyilatkozta Molnár Károly, a Pécsi Sörfőzde kereskedelmi igazgatója, aki kiemelte, hogy a védjegyeknek köszönhetően is elérik az egyre tudatosabb fogyasztókat.
A Sörfőzde gyártási folyamatainak jelentős szakaszában a megújulóenergia-felhasználásra, a szennyvízkibocsátás csökkentésével a környezet védelmére, valamint a melléktermékek értéknövelt felhasználására fókuszálnak.
„Termékeink a környező országokban, például Ausztriában, Horvátországban, Szlovéniában és Romániában is kaphatók. A hazai piac mellett az Európai Unió piacain a bio és gluténmentes termékeinkkel, míg Európán kívül a prémium söreinkkel tudunk kimagasló értéket biztosítani. Tajvanon is évek óta jelen vagyunk, de további távol-keleti piacokban is látunk még potenciált” – hangsúlyozta Molnár Károly. //
Related news
Small breweries are the engines of beer culture renewal
Small-scale breweries offer a value-oriented alternative to large-scale production and…
Read more >Czechs would tighten alcohol regulations – more and more people support restrictions
A significant portion of the Czech population is calling for…
Read more >Where the big brewers are pulling the beer tap
According to the 2024 report by the Association Hungarian Brewers,…
Read more >Related news
Does food become more expensive because it passes through too many hands? – Tamás Éder spoke about supply chains and the illusion of “shortening”
Many people believe that food prices could be cut if…
Read more >“This is a political product” – The Secretary General of the Hungarian National Confederation of Trade Unions spoke about the margin freeze and the retail crisis
It cannot be justified professionally, but it can remain –…
Read more >Record number of returns: Kifli.hu customers return half a million bottles per month
More than 2.6 million bottles returned in a few months…
Read more >