Száz millió eurós beruházással fejlesztett új karton csomagolást a Pringles

By: Trademagazin editor Date: 2023. 06. 02. 09:23

A Kellogg tulajdonában álló Pringles 100 millió eurót invesztált egy új, teljesen újrahasznosítható csomagolás fejlesztésébe népszerű burgonyachipse számára.

A 100%-ban újrahasznosítható papírhengert a vállalat mecheleni k+f központjában fejlesztették Belgiumban, ahol a vállalat egyik legnagyobb, évente 104ezer tonna chipset előállító gyára is található. A terméket a világ 80 országában forgalmazzák.

A kutatók közel öt évig dolgoztak az új fejlesztésen.

Május elejétől a híres Pringles hengerek belső fémes vázát fokozatosan karton váltja fel a teljes újrahasznosíthatóság jegyében. Ez a karton nem csak a hengert teszi 5 grammal könnyebbé, de olcsóbb, kevesebb víz felhasználásával és 40%-kal kevesebb CO2 kibocsátásával készül.

A chips minőségének megőrzése és 15 hónapos eltarthatósági idejének garantálása érdekében a kartonalapra vékony réteg alumínium kerül. A henger műanyag zárókupakja a tervek ellenére marad, mert a gyártás során még mindig ez tűnik a leghatékonyabb és legolcsóbb anyagnak.

Az új technológia teljes körű bevezetését követően az új gépsorokon évente több mint egy milliárd henger készülhet.

Ezzel a vállalat újabb lépést tesz a kevésbé szennyező csomagolás felé, ami része a Pringles néhány éve indított globális fenntarthatósági programjának.

A márkatulajdonos Kellogg CO2 kibocsátását 2030-ra 45%-kal kívánja csökkenteni.

ESM

Related news