Száz millió eurós beruházással fejlesztett új karton csomagolást a Pringles
A Kellogg tulajdonában álló Pringles 100 millió eurót invesztált egy új, teljesen újrahasznosítható csomagolás fejlesztésébe népszerű burgonyachipse számára.
A 100%-ban újrahasznosítható papírhengert a vállalat mecheleni k+f központjában fejlesztették Belgiumban, ahol a vállalat egyik legnagyobb, évente 104ezer tonna chipset előállító gyára is található. A terméket a világ 80 országában forgalmazzák.
A kutatók közel öt évig dolgoztak az új fejlesztésen.
Május elejétől a híres Pringles hengerek belső fémes vázát fokozatosan karton váltja fel a teljes újrahasznosíthatóság jegyében. Ez a karton nem csak a hengert teszi 5 grammal könnyebbé, de olcsóbb, kevesebb víz felhasználásával és 40%-kal kevesebb CO2 kibocsátásával készül.
A chips minőségének megőrzése és 15 hónapos eltarthatósági idejének garantálása érdekében a kartonalapra vékony réteg alumínium kerül. A henger műanyag zárókupakja a tervek ellenére marad, mert a gyártás során még mindig ez tűnik a leghatékonyabb és legolcsóbb anyagnak.
Az új technológia teljes körű bevezetését követően az új gépsorokon évente több mint egy milliárd henger készülhet.
Ezzel a vállalat újabb lépést tesz a kevésbé szennyező csomagolás felé, ami része a Pringles néhány éve indított globális fenntarthatósági programjának.
A márkatulajdonos Kellogg CO2 kibocsátását 2030-ra 45%-kal kívánja csökkenteni.
Related news
Robotizált eperfarm
A Csehországi Brno melletti Ráječek-farmon az eper termesztését és betakarítását…
Read more >Növényi alapú hamburgerrel kívánja felkelteni a mindenevő fogyasztók érdeklődését a Kellogg
A MorningStar Farms tulajdonosa az állati eredetű hamburgerek ízét és…
Read more >For Hungarian cat owners, the well-being of the kittens is the most important, but they are also increasingly open to sustainability
Despite the fact that only 3 out of 10 Hungarians…
Read more >Related news
Robotizált eperfarm
A Csehországi Brno melletti Ráječek-farmon az eper termesztését és betakarítását…
Read more >Októbertől csökken a francia kenyerek és pékáruk sótartalma
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlására Franciaországban csökkentik a pékáruk sótartalmát,…
Read more >Október végéig tartott a körteszüret Magyarországon
Egészen október végéig elhúzódott el a hazai körteszezon. Magyarországon közel 2000…
Read more >