Paprika day in Ópusztaszer
The traditional processing of paprika can be seen for those who visit the National Historical Memorial Park in Ópusztaszer on Saturday, Kodácz Csengele, marketing manager of the institution told MTI.
In the second half of the 18th century the herb began to grow in larger areas in the Carpathian Basin, and in the early 19th century it appeared in the farms around Szeged, and became a characteristic crop of the region. The traditional processing of paprika can be seen in the souvenir shop throughout the season. (MTI)
Related news
Szegedi Paprika ZRt. is committed to using domestic ingredients
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The demand for premium Hungarian ground paprika is also high abroad
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The price of paprika is getting more and more expensive in Hungary
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
The 6th Bodrogi PET Cup has begun
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The awards for this year’s Value and Quality Grand Prize competition have been presented
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Attractive audience programs await visitors to the 82nd OMÉK
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >