Növényi alapú hamburgerrel kívánja felkelteni a mindenevő fogyasztók érdeklődését a Kellogg
A MorningStar Farms tulajdonosa az állati eredetű hamburgerek ízét és állagát igyekszik visszaadni.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
A Kellogg döntése, miszerint az 1999-ben felvásárolt és némiképp hányattatott sorsú MorningStar Farms márka alá tartozó termékekkel terjeszkedik, a növényi alapú kategória számára érdekes pillanatban született. Mivel a hagyományos húsfogyasztók az új növényi alapú fehérjét vásárlók közel felét adják, a Kellogg reméli, hogy a MorningStar márkával kapcsolatos új stratégiája segíthet kitűnni a nehézségekkel küzdő piacon.
Az új termék az ízre összpontosítva igyekszik megszólítani a mindenevő – vagyis a növényi és állati termékeket egyaránt fogyasztó – vásárlókat. A kategóriáról nemrégiben derült ki ugyanis, hogy az íz az első számú oka annak, ha ahhoz a fogyasztók visszatérnek, és annak is, ha azt még csak ki sem próbálják.
Az új hamburger adagonként 21 gramm fehérjét és 42%-kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint egy marhahúsból készült burger. Ezzel a Kellogg választ ad arra a növényi alapú húsokkal kapcsolatban gyakran felmerülő másik aggályra is, hogy vajon mennyire egészségesek ezek valójában. //
Related news
Plant-based meat substitutes need new messages in 2024
Sales of the category, which initially exploded due to a…
Read more >Plant-based foods are taking over
Both manufacturers and distributors in the plant-based segment are trying…
Read more >Waitrose introduces oat milk coffee vending machine
Waitrose has introduced a vending machine specifically designed to serve…
Read more >Related news
Euro zone inflation was 2.4 percent in April as well after March
In line with analysts’ expectations, annual inflation in the euro…
Read more >Gergely Suppan: the recession is clearly over in Hungary
The recession is clearly over in Hungary, from now on…
Read more >K&H: the inflation anomaly is clearly visible, but customers perceive it differently
Although inflation has slowed down a lot, according to the…
Read more >