Not much plant-based food in the British diet
Britons don’t consume enough plant-based food to maintain long-term health, claims a new research by King’s College London.

Despite their high nutritional value, nuts, seeds, and legumes have contributed only minimally to overall plant-based consumption
This article is available for reading in Trade magazin 2025/10.
According to the study, a diverse plant-based diet contributes to cardio-metabolic health, improving cholesterol levels, blood sugar control, nutrient intake and overall diet quality. The study analysed data from more than 670 adults and revealed that vegetables (21%), vegetable oils (18.8%) and fruits (17%) contributed the most to diversity.
Related news
Aldi unveils Brussel Sprout flavour cocktail
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Private labels make plant-based alternatives cheaper
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Italy’s Granarolo expands in the UK
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
(HU) A nap mondása
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >(HU) Kautzky Szemők Adrienn: Vigyázzunk a sarlatánokkal
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The Hortobágy fish farm delivers one hundred tons of fish to stores every day
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >
