Not much plant-based food in the British diet
Britons don’t consume enough plant-based food to maintain long-term health, claims a new research by King’s College London.

Despite their high nutritional value, nuts, seeds, and legumes have contributed only minimally to overall plant-based consumption
This article is available for reading in Trade magazin 2025/10.
According to the study, a diverse plant-based diet contributes to cardio-metabolic health, improving cholesterol levels, blood sugar control, nutrient intake and overall diet quality. The study analysed data from more than 670 adults and revealed that vegetables (21%), vegetable oils (18.8%) and fruits (17%) contributed the most to diversity.
Related news
Sausages, salamis, tactics
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Wholesale 2025: growth under margin pressure
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Chez deep freezer!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Eggs, minus the hen
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Kifli.hu’s parent company launches a new category for foods made with value-added recycling
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >“You can’t say no to such an exciting time!”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >