We produce nearly 2 million tonnes of food surplus each year
In Hungary, we throw away nearly 2 million tonnes of food each year. The Food Bank aims to save the food surplus and deliver it to people in need.
The association in its initiative started at the end of year 2015 put the focus on saving the surpluses in the rural towns. The local partners of the Food Bank Association are looking for food manufacturers and trader companies in eight cities; producers, bakeries, shops, who are reluctant to donate their remaining products, rather than destroy them.
The cities involved in the project are: Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szolnok and Budapest
Related news
World Food Day 2025 – FAO turns 80
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The first 100 days, up to 70% off – and 16.6 tons of food saved!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >What do children really eat at school? National research on children’s eating habits and food waste
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
K&H: pension-focused influencer campaign receives international recognition
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Diseases create disturbances on the poultry market
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Lidl Slovakia – Supermarketization 2.0
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >

