Kisebb valószínűséggel választják a fogyasztók a „vegánnak” címkézett ételeket
A Massachusetts Institute of Technology (MIT) nemrégiben végzett vizsgálata szerint a húst fogyasztók sokkal kisebb valószínűséggel választják a növényi alapú ételeket, ha azokat „vegánként” jelölik.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
A vizsgálatot kétszer végezték el az MIT két különböző egyetemi hallgatói csoportjában, melynek alapján úgy tűnik, hogy a „vegán” szó a legtöbb ember számára taszító, még akkor is, ha egyébként általuk kedvelt ételről van szó.
Ez pedig talán többet mond az emberi elméről, mint bármi más. Lehet, hogy amikor felfedezik, hogy egy termék vegán, egyesek udvariasan tesznek egy lépést hátra, és meghagyják azt azoknak, akiknek szánták.
Az ismeretlentől való félelem és az oktatás hiánya is szerepet játszik ebben. Sajnos vannak, akik nem hajlandók tudomásul venni, hogy az új ötletek sokszor jók, és hogy az étkezési szokások idővel átalakulnak, gyakran az emberiség jövőbeli fejlődése érdekében. Még ha csak heti néhány vegán vagy vegetáriánus étkezésről van is szó, az valódi előnyökkel járhat. //
Related news
K&H: sustainability is also profitable for businesses
Companies that incorporate sustainability into their operations enjoy significant advantages…
Read more >Reacty Digital research: Shrinking products, growing information
In Hungary, starting from March 1, 2024, larger food retailers…
Read more >Health in everyday life
A healthy lifestyle means different things to different people, and…
Read more >Related news
KSH: retail turnover increased by 4.2 percent compared to the same period of the previous year, and by 2.0 percent compared to the previous month
According to raw data, the volume of retail sales in…
Read more >Significant increase in retail trade – sector outlook
In March, retail sales volume increased significantly by 2% compared…
Read more >NGM: the recovery of consumption is becoming more and more dynamic, retail turnover increased by 4.2 percent in March, which means that consumption has increased for three consecutive months
Based on the latest data from the Central Statistical Office…
Read more >