Kisebb valószínűséggel választják a fogyasztók a „vegánnak” címkézett ételeket
A Massachusetts Institute of Technology (MIT) nemrégiben végzett vizsgálata szerint a húst fogyasztók sokkal kisebb valószínűséggel választják a növényi alapú ételeket, ha azokat „vegánként” jelölik.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
A vizsgálatot kétszer végezték el az MIT két különböző egyetemi hallgatói csoportjában, melynek alapján úgy tűnik, hogy a „vegán” szó a legtöbb ember számára taszító, még akkor is, ha egyébként általuk kedvelt ételről van szó.
Ez pedig talán többet mond az emberi elméről, mint bármi más. Lehet, hogy amikor felfedezik, hogy egy termék vegán, egyesek udvariasan tesznek egy lépést hátra, és meghagyják azt azoknak, akiknek szánták.
Az ismeretlentől való félelem és az oktatás hiánya is szerepet játszik ebben. Sajnos vannak, akik nem hajlandók tudomásul venni, hogy az új ötletek sokszor jók, és hogy az étkezési szokások idővel átalakulnak, gyakran az emberiség jövőbeli fejlődése érdekében. Még ha csak heti néhány vegán vagy vegetáriánus étkezésről van is szó, az valódi előnyökkel járhat. //
Related news
Self-driving cars in the big city – Hungarian researchers are working on such algorithms
Many people think that the biggest challenge in developing self-driving…
Read more >It’s not the star that matters: Hungarian customers want to see negative reviews too
According to a recent study by MediaMarkt, the majority of…
Read more >Whose trust is it? – this is how the domestic influencer market is changing
Two-thirds of Hungarian internet users regularly consume influencer content, but…
Read more >Related news
Amazon brings same-day perishable food delivery to 1K cities and towns
The retailer plans to expand the service, which allows shoppers…
Read more >Gruppo Megamark Unveils €180m Investment Plan
Italian regional grocery retailer Gruppo Megamark is investing €180 million…
Read more >Fidelity survey: Investors defy general uncertainty
With the restructuring of global systems, investors must navigate an…
Read more >