Domestic superfoods for health and sustainability
People eat more and more exotic “superfoods”, but from a sustainability and dietetic point of view it is better to choose domestic alternatives, says the Hungarian Dietetic Association (MDOSZ).

Instead of trendy superfoods, local, seasonal and low-ecological footprint ingredients should be preferred
This article is available for reading in Trade magazin 2025/5.
The term superfood isn’t recognised as a scientific category by either EFSA or FDA, yet more and more imported foods are called superfood. Domestic products often rival their exotic counterparts in their nutritional profile, e.g. flaxseed instead of chia, rosehip instead of goji berries, millet instead of quinoa, etc. //
Related news
Lidl Unveils Ireland’s First Net-Zero Supermarket
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >New standards and new directions in cardboard packaging
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Grupo Carrefour Brasil Introduces Sustainable And Traceable Beef
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Hungarians are spending 26 percent more on Christmas this year
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Coface: These are the largest companies in the region – Mol slipped one step back, Lidl’s daughters made a big move
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Autumn flavors from Korea and the art of fermentation
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >
