Domestic superfoods for health and sustainability
People eat more and more exotic “superfoods”, but from a sustainability and dietetic point of view it is better to choose domestic alternatives, says the Hungarian Dietetic Association (MDOSZ).

Instead of trendy superfoods, local, seasonal and low-ecological footprint ingredients should be preferred
This article is available for reading in Trade magazin 2025/5.
The term superfood isn’t recognised as a scientific category by either EFSA or FDA, yet more and more imported foods are called superfood. Domestic products often rival their exotic counterparts in their nutritional profile, e.g. flaxseed instead of chia, rosehip instead of goji berries, millet instead of quinoa, etc. //
Related news
New FAO publication reminds us of the finite nature of food production resources
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >(HU) A DAV Mérnöki Kft. már tudja, hogyan kell előnyt kovácsolni az ESG-ből
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Festive menu planning made easy with Nébih’s No Leftovers portion calculator
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Ferrero Invests €140m In Spanish Ice-Cream Plant
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Holiday spending trends: affordable gifts, experiences and premium foods take center stage
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >A surprising turn on eMAG: more people are ordering PCs on installments than refrigerators this Christmas
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >

