The native brown trout can become a gastronomic specialty
The researchers of the Gödöllő-based Szent István University (SZIE) have developed a farming method, which allows them to increase the proportion of native brown trout in the current Hungarian trout stocks. According to scientists, the brown trout can become Hungaricum or even a gastronomic specialty – was said at the 180 minutes show of the Kossuth Rádió.
Urbányi Béla, the leader of the Fish Department at the Szent István University (SZIE) said that the research aims to assess the genome share of the indigenous Danube bloodline brown trout in the Hungarian trout genome stocks, and to facilitate the growth of the stake. (MTI)
Related news
Budapest’s historic restaurant reopens
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Barnabás Hack proves with three dishes: holiday cooking is not just for moms
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Jenő Rácz showers his wife with cold sausage
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
KSH: retail turnover in October exceeded the same period of the previous year by 3.1 percent and the previous month by 0.5 percent
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Tradition and innovation characterize this year’s Christmas candy market
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >A record amount of donations was collected in the Food Bank’s charity campaign.
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >

