The native brown trout can become a gastronomic specialty
The researchers of the Gödöllő-based Szent István University (SZIE) have developed a farming method, which allows them to increase the proportion of native brown trout in the current Hungarian trout stocks. According to scientists, the brown trout can become Hungaricum or even a gastronomic specialty – was said at the 180 minutes show of the Kossuth Rádió.
Urbányi Béla, the leader of the Fish Department at the Szent István University (SZIE) said that the research aims to assess the genome share of the indigenous Danube bloodline brown trout in the Hungarian trout genome stocks, and to facilitate the growth of the stake. (MTI)
Related news
European Rabbit Meat Days on October 4-5, 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The fish stocking season in Lake Balaton begins, the chances of catching fish are improving
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The “Catch it!” fish consumption promotion campaign is launched again
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Dm babybonus for expectant mothers and families with young children
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Danone Invests €60m In Valencian Dairy Hub
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Mobile banking is part of everyday life
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >