Félmilliárd forintból újítják fel a komlói vásárcsarnokot és piacteret

By: Trademagazin editor Date: 2017. 06. 30. 11:07

Félmilliárd forintból újítják fel a komlói vásárcsarnokot és piacteret, amelynek eredményeképpen több és színvonalasabb elárusítóhely jön létre – közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

piac

A Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) megvalósuló teljes rehabilitációról közölték, a Berek utcai vásárcsarnok közeléből elbontják a jórészt használaton kívüli és rossz állapotú épületeket. A projekt része a vásárcsarnok renoválása is. Az energetikai korszerűsítés részeként kicserélik a belsőgépészeti és villamossági rendszert, külső hőszigetelést és új, jobban szigetelő nyílászárókat építenek be az akadálymentesre tervezett épületbe. A tervek szerint a mostaninál nagyobb parkoló is épül.
Az önkormányzat az MTI érdeklődésére közölte: az árusító terület a jelenlegi mintegy ötezerről csaknem tízezer négyzetméterre nő, az új parkolókkal együtt a fejlesztések 12 ezer 500 négyzetméteres területet érintenek.
A közlemény Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve kiemelte: a projektre két év áll rendelkezésre, de az önkormányzat szándékai szerint a beruházás ennél hamarabb befejeződik. (MTI)

Related news