Év Fagylaltja 2022

By: Trademagazin editor Date: 2023. 09. 25. 11:00

Idén 25 éves lett az ipartestület által szervezett Év Fagylaltja verseny. Az idei megmérettetés fesztivál jelleggel került megrendezésre egy városi rendezvény keretében, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el versenymunkáikat.

A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.

Egy teljesen felszerelt helyszíni fagylaltlaboratóriumban, három professzionális fagyasztógépen folyt a munka, majd különböző fagylalttal kapcsolatos szórakoztató, edukatív bemutatók következtek, és egy szakmai kiállítás is színesítette a programot.

Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indított az Ipartestület.

A versenyfagylaltokban a pikánsan ízesített csokoládék mellett szinte mindenfajta gyümölcs előfordul, olajos magvakkal, zöld fűszerekkel, akár zöldségekkel kombinálva. A legnagyobb sláger azonban, mely több versenyző ottlétének is az alapját adta, egyértelműen a magyar gasztronómia egyik kiváló alapanyaga, a tejföl volt, de sokakat megihletett mindannyiunk gyermekkori kedvence, a tejbegríz is.

A vándorkupa nyertese: Sütőtökös mandula és dióvariációkkal

A nyertesek:

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Sütőtökös mandula- és dióvariációkkal – Somodi János (Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő);

Mentes kategória: Mandulakert – Kovács Roland (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)

„Csokoládé” kategória: Sós karamellás körte – Végh József (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)

Alapanyaggyártók, forgalmazók: Gundelek kedvence – Takács Norbert (m-Gel Hungary Kft., Budapest)

Alapanyaggyártók, forgalmazók Mentes: Pomázi V.I.P. Ananászeper – Takács Norbert (m-Gel Hungary Kft., Budapest)

Közönségdíj: Mentás uborka – Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) //

 

Related news