Bill Gates szerint „a jövő növényi alapú”
A Microsoft egykori főnöke, Bill Gates a növényi alapú hús etikai és környezetvédelmi előnyeit üdvözölte legújabb podcast-beszélgetésében.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Bill Gates nemrégiben a Grammy-díjas Ahmir „Questlove” Thompsonnal beszélgetett a művész Unconfuse Me című podcastjában.
A beszélgetésben Thompson kifejtette véleményét, miszerint a növényi alapú élelmiszerek jelentik „a jövőt”, amivel a techmogul is egyet értett.
Bill Gates szerint nagyszerű, hogy a növényi alapú élelmiszerek állatkínzásmentesek, de talán ennél is fontosabbnak véli az éghajlati szempontot, amellyel kapcsolatban a legnagyobb kihívást szerinte a műtrágya és a szarvasmarhatartás jelenti, és ezzel a többség valószínűleg kevéssé van tisztában.
Bill Gates optimista az olyan márkák jövőjét illetően, mint az Impossible Foods, amelybe befektetett, mert azok „megfelelő ütemtervvel” rendelkeznek.
Nem ez az első alkalom, hogy Gates pozitívan nyilatkozik a növényi alapú húsok jövőjéről. Az egykori Microsoft-főnök még 2020-ban kóstolt a YouTube-sztár Mark Roberrel együttműködve két húsmentes márkát és a Dick’s Drive-In marhahúsos hamburgerét. Már akkor is kifejtette, hogy a minőség egyre jobb lesz, és a növényi alapú élelmiszereket fejlesztők még nem végeztek az innovációval, hiszen azt állítják, a növényi húst nem lehet majd megkülönböztetni a valóditól. //
Related news
Vegan Pet Food Market To Nearly Double In Value By 2034
Consumers are increasingly aware of the benefits of plant-based diets…
Read more >Deliciously Ella saves the Allplants brand
Deliciously Ella owners Ella and Matthew Mills have bought the…
Read more >Young people believe everything the machine says
According to a study by EY, Microsoft and TeachAI, almost…
Read more >Related news
Easter long weekend: this is how store opening hours will be in 2025
Easter this year will bring significant changes to the opening…
Read more >Eurozone industrial production exceeded expectations in February
Eurozone industrial production rose more than expected in February, both…
Read more >Róbert Zsigó: the average effect of margin stops is almost twenty percent
As a result of the introduction of the margin freeze,…
Read more >