Bemutatkoznak az elnökségi tagok II.
Az ipartestület új elnökségének tagjaitól azt kérdeztük, milyen feladatot látnának el szívesen a grémiumban, illetve mik a személyes célkitűzéseik.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Bergmanné Guttman Gabriella
Második ciklusomat kezdem az elnökségi csapatban. Az új elnökségi munkának, úgy látom, egy új struktúrája körvonalazódik. Egy nagyon gyorsan változó világban kell világos és egyértelmű válaszokat adni – ezeknek a feladatoknak a végrehajtásában próbálok szerepet vállalni.
Mészáros Gábor
Kezdeményezője és szervezője vagyok a magyar macaron versenynek, ötletgazdája és szervezője voltam egy roadshow jellegű fagylaltverseny meghonosításának. Nem csak hazai cukrászok, hanem külföldiek is helyet kaptak műhelyemben, hogy megismerkedhessenek a tradicionális magyar cukrászati remekekkel.
Támogatója vagyok a mindenfajta oktatásnak, amely a jövő cukrászainak képzéséről szól. Munkatársaim nagy részének lehetősége volt külföldi mobilitási programokon részt venni, ami a Tempus Közalapítvány támogatásával valósult meg. Nyitott és tevékeny résztvevője vagyok minden olyan eseménynek, mely a magyar cukrászat minőségi változását, népszerűsítését szolgálja.
Családomat és engem 96 év kötelez.
Pataki Ádám
Az elnökségi munka meghatározó iránya, hogy még jobban közelebb hozzuk a vásárlókat a cukrászathoz. Azt látom, hogy amíg a vendéglátás konyhai, borászati része élénk érdeklődést vált ki az emberekből, a cukrászati ágazat kevesebb figyelmet kap. Ugyanakkor szívesen fogyasztanak édességet. Azt, hogy van egy szakmai szervezet, amely a cukrászok munkáját összefogja, és szakmai útmutatást, hagyományőrzést és képviselet lát el – ezt kevesen tudják. Nos, a lanyha érdeklődést szeretném felélénkíteni. Ezt a digitalizáció segítségével tervezem megvalósítani, amihez természetesen kell a tagság aktív részvétele is. Létre kell hozni egy adatbázist, amely kiajánl egy adott helyen található cukrászdát, és részletesen bemutatja azt, de ilyen lehet az önálló YouTube-csatornánk továbbfejlesztése is.
Fontosnak tartom a társadalmi elismertségünk növelését is.
Pécsváradi Aliz
Meglepetés volt már a jelölésem is, még nagyobb meglepetéssel éltem meg, hogy beválasztottak az elnökségbe. Remélem, hogy megválasztásommal igazolni tudom azt, hogy nem csak a cukrászok képviselhetik az ipartestület értékeit.
Majd 10 éve dolgozom az ipartestületnél, így alapos rálátásom van a mindenkori problémákra éppúgy, mint a szervezet elfogadott célkitűzéseire. A munkám nagy részét bizonyára a rendezvények körüli teendők teszik majd ki, ebben már jártasságot szereztem.
A „Legyen trend cukrászdába járni!” szlogenünk értelmében szeretném a munkámat végezni. Ez friss marketingstratégiát feltételez, nyilván mások is segítik majd munkámat.
Szabadidőmben sziklákat mászok meg, mindig új csúcsokat jelölve ki; ipartestületi munkámban sem lesz másképp!
Selmeczi László
Elmondható, hogy nagykorúvá váltam az Ipartestületnél eltöltött idő alatt, hiszen a 18. évet kezdtem meg idén ügyvezetőként. A szervezeti változások pedig úgy hozták, hogy 2015 óta társelnöke is vagyok az Ipartestületnek. Elsőrendű feladatom továbbra is a szervezet napi működésének biztosítása, szerződések kezelése, számlák rendezése, hivatalos eljárások. Jogi és gazdasági környezet folyamatos monitorozása, az elnökség és a tagság tájékoztatása. Ügyfélkapcsolat-menedzsment a szponzorokkal és partnerekkel, tárgyalások folytatása, szerződések kötése, kapcsolattartás a társszervezetekkel, javaslatok megfogalmazása, pályázatok elszámolása és sok más. Emellett természetesen minden programunk, projektünk szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt veszek.
A jövőre nézve célként azt tudnám megfogalmazni, hogy még tovább erősítsük az Ipartestület elismertségét és presztízsét mind a társszervezetek, mind az állami irányítás tekintetében, valamint, hogy a közös erővel létrehozott tanműhelyünket a lehető legoptimálisabban tudjuk üzemeltetni.//
Related news
Confectioner jamboree in Vas County
At the end of September sunny weather and hospitable hosts…
Read more >In the light of statistical data
László Selmeczi, co-chairman and managing director of Hungarian Confectioners’ Craft…
Read more >Related news
The SZÉP card will also be available in digital form from 2025
From September 1, 2025, a significant change will come into…
Read more >Both MOL Campus restaurants, Virtu and Zazie, have received Michelin recommendations
Just one year after their opening, both restaurants at MOL…
Read more >