The Bumpy Cottage cheese was also among the obligatory elements in the Final of the Bocuse d’Or in Hungary
Az Európai Bizottság döntése alapján 2019-ben hagyományos különleges termék elismerést kapott a Rögös túró, mint hagyományos különleges élelmiszert felvette nyilvántartásába az EU. Ezt a fajta védettséget csak olyan termékek kaphatják meg, amelyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak.
Ezek a termékek csak az elfogadott termékleírásokban meghatározott hagyományos alapanyagokból és/vagy hagyományos eljárás alkalmazásával állíthatók elő. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2012-ben indult kezdeményezésének és munkájának nyomán elismerést kapott Rögös túró egy friss és zamatos ízű, kellemesen savanyú, aromás illatú, laza rögökbe összeálló friss sajt. Különlegessége, hogy a régiónkon, a Kárpát-medencén kívül sehol máshol nem készítenek hasonló tejterméket.
Rendkívül megtisztelő az egész magyar tejágazat számára, hogy a hírek szerint a tejföl mellett a Rögös túró is a kötelező elemek között szerepelt a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében. Gratulálunk a magyar csapatnak, hogy az előkelő ezüst érmet nyerte el a Bocuse d’Or európai döntőjén és örülünk, hogy a sikerhez a magyar tejágazat is hozzá tudott járulni a zamatos tejföllel és a hagyományos Rögös túróval. Szintén fontos pillanat a Rögös túró és a Tej Terméktanács életében, hogy a 2022. március 24- én érkezett hivatalos értesítés szerint 70%-os vissza nem térítendő támogatásban részesül „A hagyományosan sokszínű Rögös túró – élmény az édestől a sósig és a főfogástól a desszertig” című 330 millió Ft összköltségvetésű kétéves programjának végrehajtása.
A „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című VP3-3.2.1-21 kódszámú felhívás alapján elnyert pályázatában a Tej Terméktanács számos aktivitást tervez a következő két évben. Köszönjük a Tej Terméktanács tagjainak, valamint a Kormányzat munkatársainak a hagyományos Rögös túró érdekében tett évtizedes szakmai munkáját.
Related news
Innovation Day for the fourth time this year
This year’s Innovation Day event and the awards ceremony of…
Read more >The Hungarian dairy industry is in crisis: dramatic losses and rising costs
In 2023, the Hungarian dairy industry faced significant challenges, and…
Read more >An efficient and competitive dairy industry is needed
The time has come to develop the domestic dairy industry,…
Read more >Related news
Valeo Foods Completes Acquisition Of Appalaches Nature
Valeo Foods Group has completed the acquisition of Appalaches Nature,…
Read more >Carrefour grows in France and Brazil, lags behind in rest of Europe
Carrefour says it is rather pleased with its financial results…
Read more >Food and beverage innovation plunges nearly 50% since 2007: Mintel
The market research firm said about a quarter of items…
Read more >