The Bumpy Cottage cheese was also among the obligatory elements in the Final of the Bocuse d’Or in Hungary
Az Európai Bizottság döntése alapján 2019-ben hagyományos különleges termék elismerést kapott a Rögös túró, mint hagyományos különleges élelmiszert felvette nyilvántartásába az EU. Ezt a fajta védettséget csak olyan termékek kaphatják meg, amelyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak.
Ezek a termékek csak az elfogadott termékleírásokban meghatározott hagyományos alapanyagokból és/vagy hagyományos eljárás alkalmazásával állíthatók elő. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2012-ben indult kezdeményezésének és munkájának nyomán elismerést kapott Rögös túró egy friss és zamatos ízű, kellemesen savanyú, aromás illatú, laza rögökbe összeálló friss sajt. Különlegessége, hogy a régiónkon, a Kárpát-medencén kívül sehol máshol nem készítenek hasonló tejterméket.
Rendkívül megtisztelő az egész magyar tejágazat számára, hogy a hírek szerint a tejföl mellett a Rögös túró is a kötelező elemek között szerepelt a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében. Gratulálunk a magyar csapatnak, hogy az előkelő ezüst érmet nyerte el a Bocuse d’Or európai döntőjén és örülünk, hogy a sikerhez a magyar tejágazat is hozzá tudott járulni a zamatos tejföllel és a hagyományos Rögös túróval. Szintén fontos pillanat a Rögös túró és a Tej Terméktanács életében, hogy a 2022. március 24- én érkezett hivatalos értesítés szerint 70%-os vissza nem térítendő támogatásban részesül „A hagyományosan sokszínű Rögös túró – élmény az édestől a sósig és a főfogástól a desszertig” című 330 millió Ft összköltségvetésű kétéves programjának végrehajtása.
A „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című VP3-3.2.1-21 kódszámú felhívás alapján elnyert pályázatában a Tej Terméktanács számos aktivitást tervez a következő két évben. Köszönjük a Tej Terméktanács tagjainak, valamint a Kormányzat munkatársainak a hagyományos Rögös túró érdekében tett évtizedes szakmai munkáját.
Related news
The Milk Product Council and the Hungarian Dairy Experimental Institute Ltd. are educating together
The Milk Product Council and the Hungarian Dairy Research Institute…
Read more >Once again, the Milk Product Council carried out comprehensive research
The goal of the Dairy Association and Product Council is…
Read more >Innovation Day for the fourth time this year
This year’s Innovation Day event and the awards ceremony of…
Read more >Related news
Why are parcel locker providers getting stuck? This data points to the reasons
Parcel terminals are becoming increasingly popular: this year, nearly three-quarters…
Read more >Sustainability and health: the rise of plant-based dairy products in Hungary
In recent years, plant-based dairy alternatives have gained significant popularity…
Read more >Milk and dairy products are becoming more expensive: what is behind the price increase?
The price of milk and dairy products has increased significantly…
Read more >