A rendszerezésnek és a hitnek köszönhetem a sikert – Tomán Szabina

By: Glázer Szilvia Date: 2023. 08. 08. 11:30

 

Tomán Szabina üzletasszony volt Krizsó Szilvia vendége a FutureTalks podcastban. 

Tomán Szabinát, bár sokan ismerik egykori modellként, életmód-tanácsadóként és befektetőként is, elsősorban üzletasszonynak tartja magát, ez részéről tudatos döntés volt: „Ma már elmondhatom magamról, hogy professzionálisan vezetem az üzleteimet. Amikor elkezdtem ezt az egészet, akkor autodidakta módon kezdtem el vállalkozni, ösztönből, arra figyelve, hogy mi az, ami jó nekem, miben tudok segíteni a kollegáknak, hogyan tudom a legjobb terméket a legjobb csomagolásban eladni, milyen szolgáltatással egybekötve. Azonban amikor a cég elérte a 300-500 milliós bevételt, akkor rájöttem, hogy ehhez a volumenhez már nem elég a megérzés, hanem tudatosan, külső segítséget bevonva, üzleti tudással kell vezetni a céget. Jelenleg 25 munkavállalóm van  és 17 franchise partnerrel működök együtt, valamint három országba exportálunk.”

Tomán Szabina célja egy 80-100 fős csapat felépítése, akikkel már nem csak a brandépítésen és a termékek eladásán dolgozik együtt, hanem a gyártásban is. Az üzletasszony évek óta francia partnerekkel gyártatja a termékeit, akik új terveit nem feltétlenül tudják követni. De mindemellett szeretne többet lenni a családjával is: „Jó lenne megtanulni azt, hogy miként lehet 4-6 órában vezetni egy céget sikeresen. Azt szeretném, ha tíz év múlva a cégen olyan portfólióval, olyan szakemberekkel rendelkezne, amely a világ minden táján megállja a helyét.”

Állítása szerint nagyon sok összetevője van annak, hogy miként kell vállalkozóként sikeresen működni. Fontos része ennek, a kríziskezelés, az emberekkel való kommunikáció, a konkurencia piaci megjelenésének a kezelése, de a Tomán vállalkozásnál nőközpontú és családközpontú a működés is. Mindemellett hozzátette: „A hit az az első olyan fontos dolog, ami kell a sikerhez, ha hiszel a termékedben és a szolgáltatásban, szerintem az mindent elad. Én ezt a befektetőimnek, partnereimnek is elmondom, hogy én csak olyan vállalkozókkal szeretek együttműködni, dolgozni, akik hisznek a projektben, teljesen mindegy, hogy mi az az adott üzlet, de hogyha látod valakiben azt az elhivatottságot, azt a hitet, ami átvisz a mélypontokon, akkor az a vállalkozás sikeres lehet.”

Tomán Szabina szabályozott rendszerben éli az életét, nem csak a vállalkozásait vezeti így: „Mindig pontosan látom, hogy mit fogok aznap csinálni, reggel mikor pilates-ezem, sőt a férjemnek is sokszor mondom, hogy meg ne próbáljon nyugdíjba menni. Az, hogyha én hazajövök valamikor, és ő nem dolgozik, az egyszerűen beilleszthetetlen az én naptáramba, ezen sokat nevetünk. De különben ez teljesen jó, mert egyébként, aki nem megy nyugdíjba, hanem folyamatosan dolgozik, az folyamatosan fiatalon tartja magát szellemileg és fizikailag is.”

Related news