A helyi termékekről készít felmérést a Széchenyi István Egyetem
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által támogatott kutatás fókuszában a rövid ellátási láncok, s ezen belül is elsősorban a helyi termékek előállítása, illetve a fogyasztási és vásárlási szokások állnak.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az egyetem munkatársai két kérdőívvel is készültek, így a termelők és a fogyasztók is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a felmérés sikeres legyen, ezáltal pontos képet kapjunk a helyi termékek előállítóiról, a termelői szolgáltatásokról, valamint a fogyasztási és vásárlási szokásokról. A kutatás eredményei hozzájárulhatnak a helyi termékek népszerűségének növeléséhez és értékesítési lehetőségeinek javításához.
A hazai földben megtermelt helyi termékek és az azokból készült élelmiszerek hazai értékesítése támogatja környezetünk gazdasági fejlődését, az élhető, fenntartható vidéki életet és hazánk élelmiszer-ellátásának biztonságát is. A piacokon ráadásul a vásárlók meggyőződhetnek az általuk kedvelt termékek eredetéről, a termelők pedig közvetlen visszacsatolást kaphatnak a munkájuk eredményéről. //
Related news
Dishes made from Hungarian pork should be on the holiday table!
Not only fish dishes are in the spotlight during the…
Read more >In addition to delicious desserts, poppy seeds are the raw material for many of our medicines
Poppy seeds are not only an excellent traditional ingredient for…
Read more >In addition to delicious desserts, poppy seeds are the raw material for many of our medicines
Poppy seeds are not only excellent as a traditional raw…
Read more >Related news
Recognition of Consumer Protection Excellence: Honoring the Best of 2024
This year’s outstanding consumer protection officers and special award recipients…
Read more >The Joy of Giving! – SPAR stores collect non-perishable food for people in need
The Hungarian Maltese Charity Service and SPAR Hungary have launched…
Read more >KSH: industrial production decreased by 0.2 percent in October
In October, the volume of industrial production fell by 0.2…
Read more >