A helyi termékekről készít felmérést a Széchenyi István Egyetem
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által támogatott kutatás fókuszában a rövid ellátási láncok, s ezen belül is elsősorban a helyi termékek előállítása, illetve a fogyasztási és vásárlási szokások állnak.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az egyetem munkatársai két kérdőívvel is készültek, így a termelők és a fogyasztók is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a felmérés sikeres legyen, ezáltal pontos képet kapjunk a helyi termékek előállítóiról, a termelői szolgáltatásokról, valamint a fogyasztási és vásárlási szokásokról. A kutatás eredményei hozzájárulhatnak a helyi termékek népszerűségének növeléséhez és értékesítési lehetőségeinek javításához.
A hazai földben megtermelt helyi termékek és az azokból készült élelmiszerek hazai értékesítése támogatja környezetünk gazdasági fejlődését, az élhető, fenntartható vidéki életet és hazánk élelmiszer-ellátásának biztonságát is. A piacokon ráadásul a vásárlók meggyőződhetnek az általuk kedvelt termékek eredetéről, a termelők pedig közvetlen visszacsatolást kaphatnak a munkájuk eredményéről. //
Related news
Hungarian university cooperation can help the cultivation of berries
The Hungarian University of Agricultural and Life Sciences (MATE) and…
Read more >Survey: Most shoppers spending more time reading food labels
A new consumer survey from global data standards organization GS1…
Read more >Two special food products will be placed under a new tariff heading
On 19 June 2025, the European Commission published new implementing…
Read more >Related news
The wallet sets the limits to consumer awareness
Consumers want to buy healthy, sustainable, and affordable ingredients and…
Read more >Expensive snacks – you have to dig deeper into your wallet for meat
Despite the fact that pork remains popular among Hungarian consumers,…
Read more >Global Minimum Tax: American corporate groups may be permanently exempt from regulation
There have been exciting developments in the recent period regarding…
Read more >