A helyi termékekről készít felmérést a Széchenyi István Egyetem
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által támogatott kutatás fókuszában a rövid ellátási láncok, s ezen belül is elsősorban a helyi termékek előállítása, illetve a fogyasztási és vásárlási szokások állnak.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az egyetem munkatársai két kérdőívvel is készültek, így a termelők és a fogyasztók is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a felmérés sikeres legyen, ezáltal pontos képet kapjunk a helyi termékek előállítóiról, a termelői szolgáltatásokról, valamint a fogyasztási és vásárlási szokásokról. A kutatás eredményei hozzájárulhatnak a helyi termékek népszerűségének növeléséhez és értékesítési lehetőségeinek javításához.
A hazai földben megtermelt helyi termékek és az azokból készült élelmiszerek hazai értékesítése támogatja környezetünk gazdasági fejlődését, az élhető, fenntartható vidéki életet és hazánk élelmiszer-ellátásának biztonságát is. A piacokon ráadásul a vásárlók meggyőződhetnek az általuk kedvelt termékek eredetéről, a termelők pedig közvetlen visszacsatolást kaphatnak a munkájuk eredményéről. //
Related news
Fresh Hungarian sweet corn is delicious both baked and boiled
Sweet corn is one of the hit vegetables of the…
Read more >One-fifth of Hungarians aren’t careful enough when shopping online
Nearly three quarters of Hungarians regularly shop and pay online…
Read more >Nature is in a hurry: the berry season starts earlier
As a result of this year’s warm winter and mild…
Read more >Related news
Private brands make record gains in first half of year
Private label products reached new heights in the first half…
Read more >Müller updates packaging to increase accessibility for blind shoppers
Müller is updating the packaging of all branded products with…
Read more >Auchan has appointed a new product director
From July 1, László Varga will perform the duties of…
Read more >