A helyi termékekről készít felmérést a Széchenyi István Egyetem
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által támogatott kutatás fókuszában a rövid ellátási láncok, s ezen belül is elsősorban a helyi termékek előállítása, illetve a fogyasztási és vásárlási szokások állnak.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az egyetem munkatársai két kérdőívvel is készültek, így a termelők és a fogyasztók is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a felmérés sikeres legyen, ezáltal pontos képet kapjunk a helyi termékek előállítóiról, a termelői szolgáltatásokról, valamint a fogyasztási és vásárlási szokásokról. A kutatás eredményei hozzájárulhatnak a helyi termékek népszerűségének növeléséhez és értékesítési lehetőségeinek javításához.
A hazai földben megtermelt helyi termékek és az azokból készült élelmiszerek hazai értékesítése támogatja környezetünk gazdasági fejlődését, az élhető, fenntartható vidéki életet és hazánk élelmiszer-ellátásának biztonságát is. A piacokon ráadásul a vásárlók meggyőződhetnek az általuk kedvelt termékek eredetéről, a termelők pedig közvetlen visszacsatolást kaphatnak a munkájuk eredményéről. //
Related news
NAK: village economists prepare farm transfer applications for free
The National Chamber of Agriculture and Food is helping its…
Read more >The National Chamber of Agriculture and Food is organizing career orientation days
The National Chamber of Agriculture and Food (NAK) is organizing…
Read more >Related news
Mars achieves another 1.9% absolute greenhouse gas emission reduction
Mars Incorporated has published its 2024 Sustainable in a Generation…
Read more >These are the region’s favorite pastries: pizza minis, cheese scones, hot dogs
Among Hungarians, cheese scones are the hit among delicatessen buyers,…
Read more >Nineteen million forint fine, 308 kilograms of destroyed melons are the results of the NKFH inspection
The National Trade and Consumer Protection Authority (NKFH) has launched…
Read more >