Tölcsért csinálok a tésztámból… – A nap képe
A 19. század végén a világ több pontján érett már a fagyalt „to go” változatához szükséges ostyatölcsér, illetve az ostyatészta készítésének gondolata, és rövid időn belül egymástól függetlenül többen el is készítették azt. Amit ma a fagylalttölcsér ősének tart a többség, azt szűk 125 éve tervezte meg, majd pár évre rá, 1903-ban szabadalmaztatta a New York City-i Italo Marchiony, és az 1904-es St. Louis-i világkiállításon került került a köztudatba.
Mai képeinken az ő és a világ hasonló tölcsérjeiből esznek az azóta rég elporladt édesszájú édesszájúak.
Kapcsolódó cikkeink
Változatok egy témára: pohárjelző – A nap képe
Pohárjelző, ezúttal csak kedves kis állatok formájában; a csészék, bögrék,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért harcol az olasz vendéglős – A nap videója
Őn mire szavazna: a vendéglős (és az olasz konyha) méltósága…
Tovább olvasom >Két Business Superbrands-díjat is kapott a METRO
Idén is kiválóan helytállt a Business Superbrands védjegyet odaítélő bizottság…
Tovább olvasom >