Walmart műsor az egészséges táplálkozásért

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 05. 13. 10:30

A héten kezdődött a „Waffles és Mochi titokzatos világa” címmel a Walmart edukációs, interaktív kezdeményezése annak érdekében, hogy az amerikai családok egészségesebben táplálkozzanak.

Walmart egészséges műsor

A főzőműsor a Netflix gyermek sorozatára a „Waffles és Mochi” kalandjaira épül, amelyet a Higher Ground Productions, az egykori elnök Barack Obama és felesége Michelle Obama vállalata készít, a Marketing Dive értesülése szerint.

Edukáció szórakoztatóan

A műsorhoz azonos címmel kapcsolódik egy microsite is, ahol arra kérik a családokat, hogy válasszanak ki egyet a felsorolt összetevőkből és 20 interaktív videót láthatnak, amely bemutatja, hogy lehet belőle egészséges ételt készíteni. A videók megnézéséért digitális kitüntetés kapható. A honlapon mini játékok is találhatók azt bizonyítandó, hogy az egészséges táplálkozás is lehet szórakoztató.

Walmart játék

A Walmart a PHA (Partnership for a Healthier America) a gyermekelhízás ellen küzdő, a versenyszféra szereplőit mozgósító nonprofit  szervezettel dolgozik együtt a programon. Minden alkalommal, amikor valaki digitális kitüntetést szerez az oldalon, a Walmart adománnyal járul hozza a Szervezet „Pass the Love” kampányához, amelyen keresztül szükségben levő családok „meal kit” (összekészített ételdoboz) ajándékot kapnak. A Szervezet tiszteletbeli elnöke Michelle Obama, aki hisz abban, hogy a szülők támogatása a gyerekek egészségesebb ételekhez juttatásában a kormány és a nonprofit szervezetek mellett a versenyszféra feladata is.

Egészséges adomány

A Walmart, a „meal kit” szolgáltató Blue Apron és a Procter&Gamble Bounty konyhai törlő márkája a fő támogatói az említett kampánynak, aminek fő célkitűzése, hogy 1 millió „meal kit” jusson el a rászoruló családoknak. A Walmart bejelentette, hogy 1 millió dollárral támogatja a kampányt május 31-ig. A Walmart vásárlók felkerekíthetik vásárlásuk végösszegét, így ők is hozzájárulhatnak a kampánycélokhoz. Jövő hónapban, a PHA és partnerei 400 000 „Waffles és Mochi” inspirálta „meal kits” recepteket és összetevőket tartalmazó csomagot szándékoznak átadni Atlanta és Cleveland városában. A további érintett városokat később jelentik be.

PHA

Kapcsolódó cikkeink