Visszajönnek a klasszikus pálinkaízek

Farkas Miklós
pálinkafőző mester
Schiszler
2024 igazán jó évnek számított a gyümölcsök tekintetében az Alföldön, kiváló minőségű kajszibarack, szilva, körte, birs termett, és Farkas Miklós, a Schiszler pálinkafőző mestere szerint a térségben mennyiségi problémák sem nehezítették a főzde munkáját. Így tavaly a pálinkakiválóság program keretein belül a Schiszler Irsai Olivér szőlő, körte- és szilvapálinka is kimagasló elismerésben részesült.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
Eladásaik is azt mutatják, hogy a fogyasztók az elmúlt közel 2 évben visszatértek ezekhez a klasszikus ízekhez.
A szakember úgy véli, mind a Pálinka Nemzeti Tanács, mind az Agrárminisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy elsősorban a kiváló minőségű pálinkák terjedjenek el a fogyasztók körében. A fogyasztói döntést megkönnyítik a szakmai értékelések: a versenyek alkalmával, az elbírálás során szigorú laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá a pálinkákat, ami nem pusztán a kóstolásról, érzékszervi élvezetekről szól. //
Kapcsolódó cikkeink
Zambó Péter: a klímaváltozás kihívásaira olyan természetalapú megoldásokkal kell választ adni, mint amilyen az erdőtelepítés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >67 milliárd forint a fenntartható vízgazdálkodásra
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A világ élvonalában a magyar vadgazdálkodás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elindult a 10. Olasz Gasztronómiai Világhét – az olasz ízek, kultúra és innováció ünnepe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fröccsenésmentes piszoár
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A disznótoros filozófiája – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


