Visszajönnek a klasszikus pálinkaízek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 02. 20. 18:42

Farkas Miklós
pálinkafőző mester
Schiszler

2024 igazán jó évnek számított a gyümölcsök tekintetében az Alföldön, kiváló minőségű kajszibarack, szilva, körte, birs termett, és Farkas Miklós, a Schiszler pálinkafőző mestere szerint a térségben mennyiségi problémák sem nehezítették a főzde munkáját. Így tavaly a pálinkakiválóság program keretein belül a Schiszler Irsai Olivér szőlő, körte- és szilvapálinka is kimagasló elismerésben részesült.

A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.

Eladásaik is azt mutatják, hogy a fogyasztók az elmúlt közel 2 évben visszatértek ezekhez a klasszikus ízekhez.

A szakember úgy véli, mind a Pálinka Nemzeti Tanács, mind az Agrárminisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy elsősorban a kiváló minőségű pálinkák terjedjenek el a fogyasztók köré­ben. A fogyasztói döntést megkönnyítik a szakmai értékelések: a versenyek alkalmával, az elbírálás során szigorú laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá a pálinkákat, ami nem pusztán a kóstolásról, érzékszervi élvezetekről szól. //

Kapcsolódó cikkeink