Visszajönnek a klasszikus pálinkaízek

Farkas Miklós
pálinkafőző mester
Schiszler
2024 igazán jó évnek számított a gyümölcsök tekintetében az Alföldön, kiváló minőségű kajszibarack, szilva, körte, birs termett, és Farkas Miklós, a Schiszler pálinkafőző mestere szerint a térségben mennyiségi problémák sem nehezítették a főzde munkáját. Így tavaly a pálinkakiválóság program keretein belül a Schiszler Irsai Olivér szőlő, körte- és szilvapálinka is kimagasló elismerésben részesült.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
Eladásaik is azt mutatják, hogy a fogyasztók az elmúlt közel 2 évben visszatértek ezekhez a klasszikus ízekhez.
A szakember úgy véli, mind a Pálinka Nemzeti Tanács, mind az Agrárminisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy elsősorban a kiváló minőségű pálinkák terjedjenek el a fogyasztók körében. A fogyasztói döntést megkönnyítik a szakmai értékelések: a versenyek alkalmával, az elbírálás során szigorú laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá a pálinkákat, ami nem pusztán a kóstolásról, érzékszervi élvezetekről szól. //
Kapcsolódó cikkeink
Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >Új, mezőgazdasági termények vizsgálatával foglalkozó mintavételi laboratórium létesült Fóton
Átadták a Mertcontrol csoport új, korszerű mintavételi laboratóriumát és székházát…
Tovább olvasom >Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre
Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre – mondta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Otthon főz a magyar fiatal – nem trendi a gyorsétterem
A magyar fiatalok többsége ritkán vagy egyáltalán nem jár gyorsétterembe,…
Tovább olvasom >KSH: a turisztikai szálláshelyeken a vendégek száma (1,4 millió) 17, a vendégéjszakáké (3,4 millió) 16 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit áprilisban
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4…
Tovább olvasom >MBH gyorselemzés: Újabb hónapban remekelt a turisztikai ágazat
Március után, áprilisban ismét pörgött a turizmus: a vendégek száma…
Tovább olvasom >