Visszajönnek a klasszikus pálinkaízek

Farkas Miklós
pálinkafőző mester
Schiszler
2024 igazán jó évnek számított a gyümölcsök tekintetében az Alföldön, kiváló minőségű kajszibarack, szilva, körte, birs termett, és Farkas Miklós, a Schiszler pálinkafőző mestere szerint a térségben mennyiségi problémák sem nehezítették a főzde munkáját. Így tavaly a pálinkakiválóság program keretein belül a Schiszler Irsai Olivér szőlő, körte- és szilvapálinka is kimagasló elismerésben részesült.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
Eladásaik is azt mutatják, hogy a fogyasztók az elmúlt közel 2 évben visszatértek ezekhez a klasszikus ízekhez.
A szakember úgy véli, mind a Pálinka Nemzeti Tanács, mind az Agrárminisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy elsősorban a kiváló minőségű pálinkák terjedjenek el a fogyasztók körében. A fogyasztói döntést megkönnyítik a szakmai értékelések: a versenyek alkalmával, az elbírálás során szigorú laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá a pálinkákat, ami nem pusztán a kóstolásról, érzékszervi élvezetekről szól. //
Kapcsolódó cikkeink
Online is megugrott az élelmiszer-vásárlás karácsony előtt
A karácsonyi készülődés határozta meg a Kifli.hu online szupermarket forgalmát…
Tovább olvasom >Ajándékötletek az AI-tól
Karácsony előtt debütált az Egyesült Államokban a Target generatív AI-alapú…
Tovább olvasom >Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >