Vegán lazacfilét és ráktortát fejlesztenek
Két kanadai startup kormányzati segítséggel fejlesztheti tovább a vegán tenger gyümölcsei következő generációjának előállításához szükséges technológiát.

Már a tenger gyümölcseinek is léteznek vegán alternatívái
A torontói székhelyű startup, a New School Foods támogatást kapott több kormányzati ügynökségtől, köztük a Protein Industries Canadától teljes értékű vegán tengeri termékeinek fejlesztésére, melynek célja a hagyományos tenger gyümölcseihez hasonló állag, íz, táplálkozási előnyök és főzési tapasztalat utánzása. Hároméves munkájuk során a fejlesztők egyedülálló technológiát hoztak létre. Ez irányított fagyasztással a halakban található izomrostokat és kötőszöveteket utánzó struktúrát hoz létre, amelyet aztán ízesítenek.
Egy másik startup, a Modern Meat kifejlesztett egy szabadalmaztatott vegán tenger gyümölcsei receptet. A cég nemrég befejezte a prototípusok kezdeti tesztelését, és az elkövetkező néhány hónapban tovább kíván lépni a kezdeti gyártási folyamatokkal. A termelési kapacitások növelése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy termékei kielégítsék a nagyobb éttermek és kiskereskedők igényeit. //
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Nemcsak bútoraival, de ételeivel is a fenntarthatóságért küzd az IKEA
Az IKEA 2030-ra klímapozitív vállalattá kíván válni, ehhez azonban több…
Tovább olvasom >Vegán joghurthelyettesítőt kínál vásárlóinak a Continente
Új termékcsaládot vezetett be a portugál Continente szupermarketlánc Vegegurtes néven,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Teljesen alkoholmentes és páratlan ízvilágú: itt az új Stella Artois 0.0%
Az idén 50 éves Borsodi Sörgyár új, 0,0%-os alkoholmentes termékkel…
Tovább olvasom >„Az év legnagyobb volumenű képzési programja díjat” nyerte el a Vajda-Papír
A Vajda-Papírnak ítélte oda az „Az év legnagyobb volumenű képzési programja…
Tovább olvasom >Életbe lépett a rovarfehérjékkel kapcsolatos új szabályozás
Szigorúbb szabályozás lépett életbe, a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereken fel kell…
Tovább olvasom >