Vegán lazacfilét és ráktortát fejlesztenek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 03. 12:26

Két kanadai startup kormányzati segítséggel fejlesztheti tovább a vegán tenger gyümölcsei következő generációjának előállításához szükséges technológiát.

Már a tenger gyümölcseinek is léteznek vegán alternatívái

A torontói székhelyű startup, a New School Foods támogatást kapott több kormányzati ügynökségtől, köztük a Protein Industries Canadától teljes értékű vegán tengeri termékeinek fejlesztésére, melynek célja a hagyományos tenger gyümölcseihez hasonló állag, íz, táplálkozási előnyök és főzési tapasztalat utánzása. Hároméves munkájuk során a fejlesztők egyedülálló technológiát hoztak létre. Ez irányított fagyasztással a halakban található izomrostokat és kötőszöveteket utánzó struktúrát hoz létre, amelyet aztán ízesítenek.

Egy másik startup, a Modern Meat kifejlesztett egy szabadalmaztatott vegán tenger gyümölcsei receptet. A cég nemrég befejezte a prototípusok kezdeti tesztelését, és az elkövetkező néhány hónapban tovább kíván lépni a kezdeti gyártási folyamatokkal. A termelési kapacitások növelése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy termékei kielégítsék a nagyobb éttermek és kiskereskedők igényeit. //

 

A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható

Kapcsolódó cikkeink