Vegán hús- és fehérneműalap lesz a holland banántermésből származó hulladékból
A Neder Banaan holland melegházában nemrég szüretelték le az első 1600 banánfáról a termést. Az „ültetvény” rendkívül fenntartható: nem csak a gyümölcsöt, de a héját, sőt, a növények fás szárát is felhasználják.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/11/unnamed-4-1024x682-1-300x200.jpg)
Mindent felhasználnak
A banánok sütemények és egy új specialty sör alapanyagául szolgálnak, míg a fás szárakból fehérnemű és csomagolási térkitöltő, míg a banánhéjból vegán hús-alapanyag készül,
A Neder Banaan melegháza az első és egyetlen banántermesztő üvegház Hollandiában. A banánokat innovatív módon termelik: termőföld helyett kókuszrostokba ültetik őket.
Fresh Fruit Portal
Kapcsolódó cikkeink
Falevélből van a tányérkája – A nap videója
Szertejük a fák leveléből készülő tányérok ötletét: látványos, kalandos, és…
Tovább olvasom >A nyalóka, mint a fenntarthatóság szimbóluma – A nap videója
A bioédességeket gyártó Amborella Organics találmánya az a nagyon szerethető…
Tovább olvasom >Műanyag edények a McDonald’s-ben – A nap képe
A franciaországi McDonald’s láncban tavaly decemberben kezdték el tesztelni a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >