Vegán hús- és fehérneműalap lesz a holland banántermésből származó hulladékból
A Neder Banaan holland melegházában nemrég szüretelték le az első 1600 banánfáról a termést. Az „ültetvény” rendkívül fenntartható: nem csak a gyümölcsöt, de a héját, sőt, a növények fás szárát is felhasználják.
A banánok sütemények és egy új specialty sör alapanyagául szolgálnak, míg a fás szárakból fehérnemű és csomagolási térkitöltő, míg a banánhéjból vegán hús-alapanyag készül,
A Neder Banaan melegháza az első és egyetlen banántermesztő üvegház Hollandiában. A banánokat innovatív módon termelik: termőföld helyett kókuszrostokba ültetik őket.
Fresh Fruit Portal
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >6-os pakk, 2024 – A nap képe
A kanadai sziklagleccserből származó Rök víz arculatához a fenntarthatóság gondolata…
Tovább olvasom >Falevélből van a tányérkája – A nap videója
Szertejük a fák leveléből készülő tányérok ötletét: látványos, kalandos, és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >