Vegán hús- és fehérneműalap lesz a holland banántermésből származó hulladékból
A Neder Banaan holland melegházában nemrég szüretelték le az első 1600 banánfáról a termést. Az „ültetvény” rendkívül fenntartható: nem csak a gyümölcsöt, de a héját, sőt, a növények fás szárát is felhasználják.

Mindent felhasználnak
A banánok sütemények és egy új specialty sör alapanyagául szolgálnak, míg a fás szárakból fehérnemű és csomagolási térkitöltő, míg a banánhéjból vegán hús-alapanyag készül,
A Neder Banaan melegháza az első és egyetlen banántermesztő üvegház Hollandiában. A banánokat innovatív módon termelik: termőföld helyett kókuszrostokba ültetik őket.
Fresh Fruit Portal
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő uniós program indult Szegeden
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő, 2,5 millió eurós (mintegy egymilliárd…
Tovább olvasom >Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >6-os pakk, 2024 – A nap képe
A kanadai sziklagleccserből származó Rök víz arculatához a fenntarthatóság gondolata…
Tovább olvasom >További cikkeink
Május közepétől jöhet a drogériák árcsökkentése: 30 termékkategóriában mérséklődhetnek az árak
Újabb hatósági beavatkozás készül a hazai kiskereskedelemben: a kormány 30…
Tovább olvasom >KSH: a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 0,4 százalékkal haladta meg, az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal mérséklődött
Márciusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,4…
Tovább olvasom >Az NGM elégedett a kiskereskedelmi forgalom bővülésével
A kiskereskedelmi forgalom márciusi megtorpanása csupán átmeneti, technikai jelenség, amelynek…
Tovább olvasom >