Vegán hús- és fehérneműalap lesz a holland banántermésből származó hulladékból
A Neder Banaan holland melegházában nemrég szüretelték le az első 1600 banánfáról a termést. Az „ültetvény” rendkívül fenntartható: nem csak a gyümölcsöt, de a héját, sőt, a növények fás szárát is felhasználják.
A banánok sütemények és egy új specialty sör alapanyagául szolgálnak, míg a fás szárakból fehérnemű és csomagolási térkitöltő, míg a banánhéjból vegán hús-alapanyag készül,
A Neder Banaan melegháza az első és egyetlen banántermesztő üvegház Hollandiában. A banánokat innovatív módon termelik: termőföld helyett kókuszrostokba ültetik őket.
Fresh Fruit Portal
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >6-os pakk, 2024 – A nap képe
A kanadai sziklagleccserből származó Rök víz arculatához a fenntarthatóság gondolata…
Tovább olvasom >Falevélből van a tányérkája – A nap videója
Szertejük a fák leveléből készülő tányérok ötletét: látványos, kalandos, és…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >