Vegán hús- és fehérneműalap lesz a holland banántermésből származó hulladékból
A Neder Banaan holland melegházában nemrég szüretelték le az első 1600 banánfáról a termést. Az „ültetvény” rendkívül fenntartható: nem csak a gyümölcsöt, de a héját, sőt, a növények fás szárát is felhasználják.
A banánok sütemények és egy új specialty sör alapanyagául szolgálnak, míg a fás szárakból fehérnemű és csomagolási térkitöltő, míg a banánhéjból vegán hús-alapanyag készül,
A Neder Banaan melegháza az első és egyetlen banántermesztő üvegház Hollandiában. A banánokat innovatív módon termelik: termőföld helyett kókuszrostokba ültetik őket.
Fresh Fruit Portal
Kapcsolódó cikkeink
6-os pakk, 2024 – A nap képe
A kanadai sziklagleccserből származó Rök víz arculatához a fenntarthatóság gondolata…
Tovább olvasom >Falevélből van a tányérkája – A nap videója
Szertejük a fák leveléből készülő tányérok ötletét: látványos, kalandos, és…
Tovább olvasom >A nyalóka, mint a fenntarthatóság szimbóluma – A nap videója
A bioédességeket gyártó Amborella Organics találmánya az a nagyon szerethető…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >