USA: profitáltak az inflációból a diszkontok 2022-ben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 12. 09:00

Állja a sarat a három nagy diszkont, az Aldi, a Lidl és a  Grocery Outlet az  Egyesült Államokban miközben a hagyományos élelmiszerüzletek többsége a pandémia által gyakorolt hatásokkal, az ellátási lánc szétesésével és legújabban az inflációval kénytelen megküzdeni.

Az élelmiszerboltok többségében tavaly június és október között csökkent a vásárlóforgalom az egy évvel korábbiakhoz képest, de az Aldi US és a Grocery Outlet jelentős növekedést tapasztalt ebben az időszakban a Placer.ai Coresight Research friss jelentésében idézett adatai szerint.

Az üzletlátogatottság növekedésével párhuzamosan a fogyasztók minden eddiginél több időt töltenek vásárlással ezekben a diszkont élelmiszerüzletekben. A 30-60 perces vásárlások aránya az év előrehaladtával nőtt, ami jelzi, hogy a diszkont élelmiszerboltok vásárlói kosarai egyre nőnek, mivel a vásárlók náluk szerzik be bevásárlólistájuk teljes tartalmát.

A diszkontok pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy vásárlóik tudják, hogy náluk mindent megkaphatnak, amire szükségük van. Így novemberben az Aldi és a Lidl a hagyományos hálaadásnapi vacsorához szükséges alapanyagokat kínálta megfizethető áron, így igyekezve támogatni a fogyasztókat, akikre az infláció komoly nyomásként nehezedik.

Az erőfeszítések meghozták eredményüket. Az Aldi a Brandspark által nemrégiben végzett “Most Trusted Awards” felmérésben bizonyult a legmegbízhatóbb diszkont és kis formátumú élelmiszerboltnak, miközben a Walmart és a H-E-B mellett a megfizethetőség terén is a legmegbízhatóbbak közé került. A Grocery Outlet is elismerésben részesült, a Brandspark a nyugati part legmegbízhatóbb diszkont élelmiszer-kiskereskedőjeként tartja számon.

A három nagy élelmiszerdiszkont üzleteinek száma az elmúlt években folyamatosan nőtt. Az Aldi különösen nagy lendületet vett: a Coresight szerint 2018 szeptembere és 2022 szeptembere között évente átlagosan 95 üzletet nyitott és szeptemberben az Egyesült Államokbeli üzletek száma elérte a 2190-et.

Bár visszafogottabban terjeszkedtek, de a Grocery Outlet is átlagosan évi 32 üzletet nyitott, míg a Lidl hálózata átlagosan 30 bolttal bővült évente ugyanebben az időszakban.

Grocery Dive

Kapcsolódó cikkeink