Újrahasznosított és fenntartható csomagolásokba fektet be a Nestlé

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 02. 10. 11:10

A Nestlé megközelítőleg 2 milliárd svájci frankot ruház be, hogy áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára, és felgyorsítsa az innovatív fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését.

A cég a 2018-as vállalását – miszerint a felhasznált csomagolóanyagainak 100%-a 2025-re újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz – azzal egészítette ki, hogy 2025-ig egyharmadával csökkenti az újonnan gyártott műanyagok felhasználását, összefog másokkal a körkörös gazdaság előmozdítására, és törekszik az óceánokban, tavakban és folyókban található műanyaghulladék felszámolására.

– Hatalmas kihívást jelent az ágazat számára, hogy az újrahasznosított műanyagokat élelmiszeripari felhasználásra biztonságossá tegyük – mondta Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója. – Ezért a műanyag-felhasználás minimalizálása és a hulladékgyűjtés mellett szeretnénk egyfajta körforgást létrehozni, és minél több műanyagot a végtelenségig újrahasznosíthatóvá tenni. Mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozik erőfeszítéseinkhez. //

Kapcsolódó cikkeink