Újabb gyártóüzembe invesztál Észak-Amerikában a Ferrero

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 17. 09:05

Az olasz Ferrero csoport 214 millió dolláros (206 millió eurót) beruházása a Kinder Bueno új amerikai gyártóüzemének bővítését célozza.

A beruházás 200 új munkahelyet teremt és 169.000 négyzetméterrel bővíti a Ferrero meglévő, Illinois állambeli Bloomingtonban található gyártóközpontját.

Az új, a tervek szerint 2024-ben megnyitásra kerülő létesítmény az Észak-Amerikában 2019-ben bevezetett Kinder Bueno növekedését hivatott támogatni, amely immár a hetedik legnagyobb márkává vált a kategóriában.

A bővítés révén most először nyílik lehetőség a Kinder termékek Észak-Amerikában történő gyártására.

A beruházást kommentálva Alanna Cotton, a Ferrero North America elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy Észak-Amerika stratégiai növekedés szempontjából kiemelt régió a vállalat számára, és a gyártási kapacitások bővítése “elő fogja mozdítani a Ferrero azon célját, hogy elsőszámú a snack- és édességgyártóvá váljon “.

A Kinder Bueno gyártósor újabb mérföldkő a Ferrero elmúlt évekbeli észak-amerikai növekedésének útján. A bloomingtoni campusba történő beruházás mellett a vállalat nemrégiben bővítette kapacitását az Ontario állambeli Brantfordban található üzemében.

A jelenleg az Egyesült Államokban, Kanadában és a Karib-térségben nyolc irodát és tizenkét üzemet, valamint raktárat működtető cég 2023-ban új innovációs központot nyit Chicagóban.

ESM

Kapcsolódó cikkeink