Elhunyt a „Nutella atyja”
97 éves korában, 2025. február 14-én elhunyt Francesco Rivella, a Ferrero egykori vegyésze, akit gyakran a „Nutella atyjaként” emlegetnek.
Rivella, aki miután élelmiszerkémiából diplomázott Torinóban, 1952-től dolgozott a Ferrerónál és kulcsszerepet játszott a világhírű mogyorókrém fejlesztésében.
A piemonti Barbarescóban született, és 25 évesen csatlakozott a vállalathoz, ahol a nyersanyagok vizsgálatával és új termékek fejlesztésével foglalkozott. Részt vett a Nutella ikonikus ízvilágának kialakításában, az alapanyagok keverésében és finomhangolásában.
Hosszú karrierje során felsővezetői pozícióig jutott, és szorosan együttműködött Michele Ferreróval, a cég alapítójával. Gigi Padovani Mondo Nutella című könyve szerint Rivella és Ferrero gyakran utaztak, hogy inspirációt gyűjtsenek édességekről – nem másolás céljából, hanem a további fejlesztés érdekében.
A Ferrerónál betöltött szerepe mellett Rivella a Piemonti Vegyészkamara elnöke is volt. Nyugdíjasként Albában élt, ahol gyümölcstermesztéssel és a hagyományos olasz labdajáték, a Pallapugno népszerűsítésével foglalkozott.
Temetését 2025. február 17-én tartották Albában, végső nyugalomra szülővárosában, Barbarescóban helyezték.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Megvette a Ferrero a Power Crunch fehérjesnack márkát
A Ferrero, a Nutella és a Ferrero Rocher gyártója, megvásárolta…
Tovább olvasom >A mogyoróbeszerzésbe invesztál a Ferrero az USA-ban
A Ferrero Csoport mogyoróra specializálódott részlege, a Ferrero Hazelnut Company…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az eurózóna gazdaságának növekedése héthavi csúcsra gyorsult márciusban
Hét hónapja a leggyorsabb ütemű volt az euróövezet gazdasági növekedése…
Tovább olvasom >Joy bácsi, a kínai vendéglátós, aki száz étteremmel formálta át Magyarország gasztrotérképét
Cao Cseng Jin, vagy ahogy Szegeden és országszerte sokan ismerik,…
Tovább olvasom >Több mint 500 termék ára csökkent a SPAR-nál
A SPAR és INTERSPAR áruházakban 2025. március 17-től több mint…
Tovább olvasom >