Újabb Czifray-forduló
A Magyar Gasztronómiai Egyesület meghirdette a Czifray-versenykurzus következő fordulóját október második felére (a pontos dátumot lapzártánk után határozták meg). A negyedik forduló témái: 1. Édesvízi hal vörös- vagy fehérboros hallevesben avagy „názsban” (híg raguban vagy levesszerűen); 2. Kolbász a polgári konyhán (bélben vagy sertéshálóban, esetleg leveles vagy más tésztában vagy töltés nélkül).
Közülük az első célja a régi magyar halászlétípusok megidézése – ahogy a kiírás felhívja a jelentkezők figyelmét: első írásos halászléemlékeink arra utalnak, hogy 150-160 éve a halászlé teljesen másként készült, mint ma.
A második rendeltetése a hazai kolbászkultúra színesítése, ami a szervezők szerint érezhetően elszegényesedett: „Alig van olyan kolbász, amely alapanyag és technológia szempontjából »a helyén lenne«” – fogalmaz Molnár B. Tamás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >Fagylalttorta Disneylandben – A nap videója
Így készül a Miki egér torta a Disney Springs-i Amorette…
Tovább olvasom >