Új üzemben gyártják a Negrot

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 16. 00:03

A mai napon átadták a Győri Keksz Kft. új, a Győri Ipari Parkban mintegy 1 milliárd forintos beruházással felépült cukorkagyártó üzemét.

Tízezer négyzetméter területet vásárolt meg a zöldmezős beruházásban létesített cukorkagyártó üzemének felépítéséhez a Győri Ipari Parkban a Kraft Foods csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. A társaság az új, 3 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban készíti ezentúl a Negro cukorkát.
Novák Zoltán, a kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az üzemben évente mintegy 2200 tonna Negrót gyártanak. Ezt a mennyiséget a gyártókapacitás lényegesen meghaladja, mivel a gyártási mennyiség bővülésére és további innovációkra is felkészültek.
A Győri Keksz Kft. még 2007-ben jelentette be, hogy további fejlesztéseket tervez a Negroban rejlő lehetőségek kihasználására, és ehhez új gyárépületet keres Győrben.
A Győri Keksz Kft. 2009. januárjában értékesítette a régi gyárépületet a hozzá tartozó földterülettel. Az új tulajdonossal történt megállapodás értelmében az új gyáregység felépüléséig a gyártás az eredeti helyszínen még tovább folyt. Novák Zoltán szerint a városon belüli költözés nem járt átszervezéssel, az összes dolgozójuknak tudnak munkát biztosítani az új üzemben. A telephelyváltással járó próbagyártáson is túl van a kekszgyár, sőt a Negro üzemi gyártása is megkezdődött.
Thomas Gaengler, a Kraft Foods közép-európai és ázsiai gyártásért felelő alelnöke kiemelte, hogy a győri a cégcsoport második cukorkagyártó üzeme – ezen kívül Dél-Afrikában készítenek még ilyen terméket -, ugyanakkor az első zöldmezős beruházása Magyarországon – írja az MTI nyomán a portfolio.hu.Kapcsolódó cikkeink