Új Tesco épül majd Miskolcon

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 12. 00:00

Új Tesco megépítését tervezi a Tesco Miskolcon, a DVTK-stadion mellett – árulta el a boon.hu-nak Hackl Mónika, a Tesco szóvivője.

A DVTK-stadion mellett található egy kis domb, mely télen a gyerekek kedvelt szánkópályája. Ez a terület valamikor a stadionhoz tartozott, a DVTK egykori edzőpályája volt, a Tesco most ide tervezi új áruháza megépítését.
Hackl Mónika elmondta, hogy idén már nem kezdődnek meg a munkálatok. Az új létesítményt csaknem 3000 négyzetméteresre tervezik, várhatóan jövőre nyílik meg.
Tompa Sándor, a terület országgyűlési képviselője beszámolt arról, hogy látta a terveket: egy játszótér, parkoló és bevásárlóközpont épül a telekre. Hozzátette: lehet, hogy lesz olyan, akinek nem tetszik, de többen vannak azok, akik azt szeretnék, hogy a terület fejlődjön. Az elemzések és a sok-sok lakossági jelzés is azt mutatják – folytatta -, hogy hiányzik egy ilyen jellegű bevásárlóközpont a városrészből. Forgalmi szempontból is van jelentősége az áruháznak, hiszen az ott élőknek nem kell majd 10 kilométer autózniuk egy nagyobb bevásárlás miatt.
Kapcsolódó cikkeink