Új technológiát tesztel a Merkur az élelmiszer-hulladék csökkentése érdekében

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 03. 16. 09:24

A REWE Grouphoz tartozó osztrák Merkur kiskereskedelmi lánc új technológiát tesztel több üzletében az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése és a pékáruk folyamatos frissességének biztosítása céljából.

A „Smart-Shelf” élelmiszeripari innováció a polcokon található készlet érzékelt csökkenő súlya alapján teszi lehetővé a pékáruk automatizált előállítását. A polcokba integrált mérőrendszer felismeri, ha egy termék lekerül a polcról, és információt küld a csatlakoztatott automata sütőberendezésnek, amely aztán pótolja azt. Ily módon a vásárlók mindig frissen sült pékárut vásárolhatnak, de a rendszer a készletet ellenőrző személyzetre nehezedő nyomást is enyhíti, ugyanakkor meggátolja a túl nagy mennyiségek előállítását.

A német Bizerba SE&Co KG által fejlesztett Smart-Shelf felhasználja a heti, adott napszaki értékesítési mintázatok adatait és az időjárási adatokat, hogy így hatékonyan lehessen igazodni a vásárlói igényekhez. Az új rendszer képes az árakat is csökkenteni, ha záróra környékén úgy érzékeli, hogy a polcokon túl sok friss áru van.

Kapcsolódó cikkeink