Új szövetség alakult az alternatív tengeri élelmiszerek fenntartható előállítására

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 14. 12:44

Future Ocean Foods néven új szövetség alakult, amelynek célja az alternatív tengeri élelmiszereket előállító iparág támogatása. Az összefogás célja az élelmiszerbiztonság, az emberi egészség, a környezeti stabilitás és az óceánok védelmének előmozdítása.

A szövetség tagjai növényi és sejtalapú tengeri élelmiszereket – többek között egészben lazacfilé, sushi minőségű tonhal, füstölt lazac, fehér hal, garnélarák, rák, kalmár – állítanak elő. A szövetséggel együttműködő vállalatok közé tartozik a The Good Food Institute, a ProVeg International és a The Global Organization for EPA &DHA Omega-3s.

– Ez egy rendkívül fontos pillanat az élelmiszerek és óceánjaink jövője szempontjából – mondta Marissa Bronfman, a Future Ocean Foods alapítója és ügyvezető igazgatója. – Az alternatív tengeri élelmiszerekkel lehetőség nyílik arra, hogy egy ízletesebb, táplálóbb, fenntarthatóbb és etikusabb globális élelmiszerekre épülő rendszert építsünk ki. Izgalommal tölt el az ezekkel a látnoki alapítókkal és úttörő cégekkel való együttműködés, melynek során forradalmasíthatjuk a tengeriélelmiszer-gazdaságot, és felbátorít a tagok közös munka iránti elkötelezettsége. Mindannyian valljuk, hogy „a dagály minden csónakot megemel”.

A Future Ocean Foods tervei között szerepel a terméktesztek számának növelése, a piaci penetráció elmélyítése, valamint az alternatív élelmiszerek táplálkozási profiljának a fehérjére és az omegasavakra összpontosító javítása.

Az alternatív tenger gyümölcsei trendhez csatlakozó vállalatok közé tartozik többek között az Aqua Cultured Foods, a Finless Foods, a Wicked Kitchen és a Good Catch, de a 2023-as Anugán díjnyertes innovációt bemutató BettaF!sh is.

Food Business News

Kapcsolódó cikkeink