Új szelek a közétkeztetésben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 10. 09. 10:40

A hazai közétkeztetési szcéna egyik legújabb és legambiciózusabb szereplője kétségkívül a GasztVitál Társulás. A vállalkozás első országos bemutatkozására egy miskolci szakiskolában kiépített modern, nagykapacitású főzőkonyha felavatásakor került sor.

sajtótájékoztató előtt a konyha remekül felszerelt helyiségeit körüljárva magától értetődővé vált számunkra a cég szlogenje: GasztVitál – A Közétkeztető! A Miskolci Szakképzési Centrum Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium kampuszában található konyhakomplexum maximális kapacitása napi 10 000 fő, és már az induláskor napi 8000 főt lát el! Ez ma az ország egyik legnagyobb és legmodernebb közétkeztetési konyhája.

Az iskolakezdés előtti ünnepélyes átadásra a város és az ellátott intézmények vezetői, valamint a szakma és a média jeles képviselői előtt került sor. Sallai László, a polgármesteri hivatal oktatási és köznevelési biztosa megerősítette: az állami oktatási koncepció megvalósításához elengedhetetlenül szükség van a GasztVitáléhoz hasonló infrastruktúrafejlesztésekre.

Nos, a Miskolc közétkeztetésére korábban kiírt pályázat során vállalt beruházás 85 millió forintos értékével szemben a GasztVitál csoport már most 370 millió forintot fektetett a területbe. A városban a közétkeztetési feladatokat 2017 áprilisa óta a csoport oszlopos tagja, a Kórház és Menzaétkeztetés Kft. látja el. A most átadott konyhát elsősorban helyi vállalkozók bevonásával újították fel, a munkálatok közel 1 évig tartottak.

Demeter László
operatív igazgató
GasztVitál

Az összesen 101 tálalási pontot magába foglaló területen a feladat szépségét az ellátottak széles spektruma adja – hangsúlyozta Demeter László, a csoport operatív igazgatója. – A legfiatalabb ellátott 8 hónapos, míg a legidősebb 102 éves. Az ellátást biztosító főzőkonyhák struktúrája fokozatosan került átalakításra (miközben konyhabezárásra nem került sor!).

A GasztVitál Csoport hitvallása: Minőség, kompromisszumok nélkül, ez állandó magas szolgáltatási minőséget jelent, elégedett fogyasztókkal – folytatta a szakember. – Ha ezt elértük, akkor, és csak akkor mondhatjuk el magunkról, hogy mi vagyunk a GasztVitál – A Közétkeztető. Úgy gondoljuk, hogy ez a jelző már vállalható, így a konyhamegnyitással egy időben országosan is bemutatkozik a GasztVitál Társulás.

A csoport már az első évben is komoly eredményeket tudhat magáénak. Saját élelmezési programot és vállalatirányítási rendszert vezettek be, elindult az önellenőrzés folyamata, megszereztek minden szükséges ISO-minősítést (HACCP, 9001, 14001, 18001, 22000, 28001, 50001). Büszkék arra, hogy a Nébih minősítéseiben a GasztVitál konyhák átlageredménye 4,3 pont (a maximálisan megszerezhető 5 pontból), miközben az országos általános közétkeztető konyhai átlag 3,1! Intézményeikben havi rendszerességgel mérik fogyasztóik elégedettségét, amelyek átlaga 4,74.

Tóthy Judit
marketingigazgató
GasztVitál

Tóthy Judit, a GasztVitál marketingigazgatója a cég minőségi szolgáltatásának garanciáiról is beszélt lapunknak. A GasztVitál Társulás magasan képzett csapatot gyűjtött, amelyet egy professzionálisan működő szervezet segít munkája lehető leghatékonyabb végzésében. A legkorszerűbb vállalati rendszereket és konyhatechnológiai berendezéseket használjuk, kollégáink garantált minőségű alapanyagokkal dolgoznak, az étel útját dokumentálva követik végig. És amit az ellátottak közvetlenül is tapasztalhatnak: a szakmájukat szerető, az alapanyagokat tisztelő szakácsok és diétás szakácsok, a munkájukat irányító séfek igyekeznek az ételeket többféle formában, változatosan elkészíteni, hogy minél jobban megkedveltessék a kicsi és nagyobb gyerekekkel a friss, egészséges élelmiszereket. (x)

Kapcsolódó cikkeink