Új, növényi hentesüzlettel ünnepli 13. születésnapját a The Vegetarian Butcher
Az Unilever tulajdonában álló holland The Vegetarian Butcher egy növényi alapú hentesüzlet nyitásával ünnepli 13. születésnapját Rotterdamban.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Az üzlet „a létező leghúsosabb növényi alapú kézművességgel” készülő, több tucat húshelyettesítőt kínálja. Ezek között lesznek olyan limitált kiadású termékek is, amelyek csak az üzletben kaphatók.
A hír azután érkezett, hogy a The Vegetarian Butcher az év elején Spanyolországban 24 Carrefour üzletben, 2022-ben pedig Franciaországban nyitott növényi alapú húspultot. A márka emellett már nyitott egy pop-up éttermet Hágában és egy ebédlőt a rotterdami központi pályaudvaron.
2010-es megalapítása óta a The Vegetarian Butcher helyi márkából sikeres globális márkává nőtte ki magát, és termékei ma már több tízezer kiskereskedelmi üzletben kaphatók – Kínában és Szingapúrban is. A vállalat, amelyet 2018-ban felvásárolt az Unilever, olyan nagy étteremláncokkal is együttműködik, mint a Burger King és a Subway.
Csak 2023-ban a The Vegetarian Butcher szabadalmaztatott zsírszövet-technológiával készült növényi szalonnát és a Düzgün Food Grouppal közösen kifejlesztett növényi kebabnyársat dobott piacra. //
Kapcsolódó cikkeink
Drasztikus lépés az Unilevernél: 3200 európai álláshely megszüntetése várható 2025-ig
Az Unilever radikális döntést hozott: 2025 végéig az európai irodai…
Tovább olvasom >Hiányzik valami?
A NÉGYOSZ Konferencia a fenntarthatóbb hazai élelmezési rendszerek kialakítása címmel…
Tovább olvasom >Növényi alapú márkát vezet be a piacra a világ legnagyobb tejtermékgyártója
„Enjoy!” néven indított új növényi alapú márkát a Lactalis. A franciaországi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >