Új, növényi hentesüzlettel ünnepli 13. születésnapját a The Vegetarian Butcher

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 28. 11:35

Az Unilever tulajdonában álló holland The Vegetarian Butcher egy növényi alapú hentesüzlet nyitásával ünnepli 13. születésnapját Rotterdamban.

A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.

Az üzlet „a létező leghúsosabb növényi alapú kézművességgel” készülő, több tucat húshelyettesítőt kínálja. Ezek között lesznek olyan limitált kiadású termékek is, amelyek csak az üzletben kaphatók.

A hír azután érkezett, hogy a The Vegetarian Butcher az év elején Spanyolországban 24 Carrefour üzletben, 2022-ben pedig Franciaországban nyitott növényi alapú húspultot. A márka emellett már nyitott egy pop-up éttermet Hágában és egy ebédlőt a rotterdami központi pályaudvaron.

2010-es megalapítása óta a The Vegetarian Butcher helyi márkából sikeres globális márkává nőtte ki magát, és termékei ma már több tízezer kiskereskedelmi üzletben kaphatók – Kínában és Szingapúrban is. A vállalat, amelyet 2018-ban felvásárolt az Unilever, olyan nagy étteremláncokkal is együttműködik, mint a Burger King és a Subway.

Csak 2023-ban a The Vegetarian Butcher szabadalmaztatott zsírszövet-technológiával készült növényi szalonnát és a Düzgün Food Grouppal közösen kifejlesztett növényi kebabnyársat dobott piacra. //

Kapcsolódó cikkeink