Új, növényi hentesüzlettel ünnepli 13. születésnapját a The Vegetarian Butcher
Az Unilever tulajdonában álló holland The Vegetarian Butcher egy növényi alapú hentesüzlet nyitásával ünnepli 13. születésnapját Rotterdamban.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Az üzlet „a létező leghúsosabb növényi alapú kézművességgel” készülő, több tucat húshelyettesítőt kínálja. Ezek között lesznek olyan limitált kiadású termékek is, amelyek csak az üzletben kaphatók.
A hír azután érkezett, hogy a The Vegetarian Butcher az év elején Spanyolországban 24 Carrefour üzletben, 2022-ben pedig Franciaországban nyitott növényi alapú húspultot. A márka emellett már nyitott egy pop-up éttermet Hágában és egy ebédlőt a rotterdami központi pályaudvaron.
2010-es megalapítása óta a The Vegetarian Butcher helyi márkából sikeres globális márkává nőtte ki magát, és termékei ma már több tízezer kiskereskedelmi üzletben kaphatók – Kínában és Szingapúrban is. A vállalat, amelyet 2018-ban felvásárolt az Unilever, olyan nagy étteremláncokkal is együttműködik, mint a Burger King és a Subway.
Csak 2023-ban a The Vegetarian Butcher szabadalmaztatott zsírszövet-technológiával készült növényi szalonnát és a Düzgün Food Grouppal közösen kifejlesztett növényi kebabnyársat dobott piacra. //
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >