Új, különleges borosüvegek az O-I-tól

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 01. 00:00

Az O-I, a világ egyik vezető üvegcsomagolóanyag-gyártó vállalata november 24. és 28. között saját standdal vett részt a SIMEI szakkiállításon, Milánóban, ahol ismertette a legtisztább csomagolási megoldás, az üveg előnyeit.

A szakkiállítás célja, hogy az italgyártás minden egyes szereplőjét felsorakoztassa: legyen szó az üvegek gyártásáról vagy palackozásáról. Az üveg természetes, tiszta csomagolóanyag, mely számtalan alkalommal újrahasznosítható. Emellett pedig nem csak a fogyasztók, de az alkoholgyártók nagy kedvence is: hiszen elegáns külsejével és tisztaságával megtartja az üvegben tárolt italok ízét és harmóniáját.
A nagyszabású eseményre Milánóban került sor, ahol az alkoholipar főbb szereplői mutatták be legújabb termékeiket és csomagolási technikájukat. Az O-I a kiállításon saját készítésű standjával vett részt, melynek üvegdesignját a híres olasz tervező, Francesco Lucchesse álmodta meg.  A szakkiállításon az O-I bemutatta legújabb, forradalmian új  borosüvegeit is. A stand december elsejétől a SITEVI kiállításon lesz látható, Montpellierben.
Az O-I által végzett globális borpiaci felmérések kimutatták, hogy a legfontosabb négy fogyasztói elvárás a csomagolással szemben az íz megőrzése, az üveg dizájnja, a biztonság és a fenntarthatóság.  A fogyasztók többsége átlagosan 40 másodpercet szán arra, hogy leemeljen egy terméket a polcról, tehát a csomagolás vizuális hatása döntő szerepet játszik a választásban. 
Ezért az O-I úgy döntött, hogy kiszélesíti borosüvegeinek termékpalettáját. Az öt különböző, egyedi borosüvegüveg szakít a hagyományokkal és egy teljesen új, eredeti külsőt kölcsönöz az üvegeknek.
Kapcsolódó cikkeink